Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, geçen hafta son kez olmak üzere ülkeye girişi izinlendirilen yüzde 3.5 kükürt içeren yakıt için ikinci bir iznin daha verilmediğini açıkladı.

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı, “AKSA’ya bir gemi daha yasak yakıt izni” verildiğine ilişkin haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Yüzde 3.5 kükürt içeren yakıtın adaya yeniden girişi gibi bir durumun söz konusu olmadığına vurgu yapılan açıklamada, 20 Ocak 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla, önceki kararların yürürlükten kaldırıldığı ve bu tarihten itibaren geçerli olmak üzere ülkedeki elektrik santrallerinde kullanmak amacıyla, ağırlıkça yüzde 1’den fazla kükürt içeren fuel-oil ithal edilmesinin yasaklandığı vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6 Kasım 2014, 1 Temmuz ve 13 Ağustos 2015 tarihli Bakanlar Kurulu kararlarındaki muğlak ifadeler ve buna bağlı olarak AKSA’nın yargıya başvuruda bulunması nedeniyle, 14 Ocak tarihinde son kez olmak üzere şirketin limanda beklemede bulunan %3.5 kükürt içeren yakıtın tahliyesine izin verildi. 20 Ocak 2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla ise, önceki kararların yürülükten kaldırıldığı ve bu tarihten itibaren geçerli olmak üzere ülkedeki elektrik santrallerinde kullanmak amacıyla, ağırlıkça yüzde 1’den fazla kükürt içeren fuel-oil ithal edilmesinin yasaklandığı kaydedildi”. 
Editör: TE Bilisim