Limasol Türk Kooperatif Bankası, Türkiye'nin ilk yerli para transfer şirketi UPT ile işbirliği anlaşmasına imza attı. Limasol Bankası'nda hizmete sunulan Ucuz Para Transferi ile müşteriler en kolay ve en uygun fiyatla para transferi işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Limasol Bankası, yurt dışına güvenli, hesaplı ve anında para transferi olanağı sağlayan UPT ile işbirliğini dün Golden Tulip Otel’de düzenlediği yemekli toplantı ile basına tanıttı. Toplantıya LTKB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, UPT Ceo’su Erol Ulu, LTKB Genel Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu, banka ve UPT yetkilileri görsel ve yazılı medya mensupları katıldı.

UPT Türkiye'nin ilk ve tek global para transfer ve ödeme platformu olup birden fazla para cinsinden hesaba, kredi kartına para transferi yapılmaktadır. UPT ile yapılan para transferi ile KKTC'de tüm Limasol Bankası şubelerinden, Türkiye'de ise tüm PTT ve Money Post Ofislerinden diğer ülkelerde ise anlaşmalı kurumların hizmet noktalarından 222 ülkede 400,000'den fazla hizmet noktası ile banka hesabı ya da kredi kartına gerek olmadan; işleme ait referans numarası ve geçerli kimlik belgesi ile kullanıcılar paralarını alabilmektedir. Banka hesabına veya kredi kartına gönderilen para transferi otomatik olarak hesaba yansımaktadır.

UPT 222 ülkede, 400 bin İşlem noktasında hizmet sunuyor

UPT CEO’su Erol Ulu, toplantıda yaptığı konuşmada şu bilgileri aktardı:
“ 2010 yılında UPT – Ucuz Para Transferi markası ile Türkiye'de başladığı yolculuğuna 2012 yılından beri UPT – Uluslararası Para Transferi markası ile devam ediyor ' yıl gibi kısa bir sürede 222 ülkede 400 bin işlem noktasına ulaşan UPT 5 kıtada büyümeye devam ediyor. Bu yaygınlık UPT'yi Türkiye'nin yurt içi ve dışında en yaygın para transfer sistemi haline getirmiştir. Yeni Nesli Para Transfer Sistemi olan UPT ile yurt içine isme, hesaba ve karta, yurt dışına hesaba ve anlaşmalı UPT Hizmet noktalarına alıcının ismine anlık olarak TL, USD ve EUR döviz cinsi olarak para gönderilip alınabilmektedir. UPT, Türkiye'nin en büyük yatırım bankası Akfik Bank'ın iştirakidir. “Amacımız müşterimize en iyi hizmeti sunmak ve iş ortaklarımızla birlikte büyümeyi sürdürmektir” diye Ulu, büyüme stratejileri ile ilgili şu bilgileri verdi: “Amacımız müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak ve iş ortaklarımızla birlikte büyümeyi sürdürmek. 2015 yılı için en önemli büyüme hedefimiz Türkiye'de oluşturacağımız UPT noktalarının katlaranarak artması. Bunu hem mevcut iş ortaklarımızla hem de yeni oluşturmaya başladığımız acenteliklerle yapmayı hedefliyoruz. Fiziki dağıtım kanallarından verdiğimiz hizmetleri mobil, web ve tablet uygulamaları ile de destekleyip UPT'nin tüm hizmet alanlarında kullanımı yaygınlaştırmak istiyoruz. Kıbrıs da bizim için çok önemli bir pazar, Limasol Bankası ile yaptığımız anlaşma kapsamında UPT'nin ayrıcalıklarını ve farkını LimasolBank müşterilerine de tecrübe ettirecek olmaktan son derece mutluyuz.”

Yoğurtçuoğlu: “Ucuz, hızlı ve güvenilir. KKTC'yi dünyadaki 5 kıta ve 400.000 noktaya bağlıyoruz”
İşbirliğine yönelik düşüncelerini paylaşan Limasol Bankası Genel Müdürü İlkin Yoğurtçuoğlu: “Dünyanın en prestijli platformlarından olan “Financial World İnovation 2012 ödüllerinde ürünü ile en etkili altyapı katagorisinde birincilik ödülüne layık görülmüş olan UPT ile ankamız KKTC'de gittikçe yaygınlaşan para transferi alanında da iddialı bir oyuncu olmayı başarmış ve teknolojik altyapısını daha da aktif ve ilerici bir konuma çıkararak Limasol Bankası müşterileri yanında KKTC'deki tüm vatandaşlara hizmet verme anlayışıyla geliştirmiştir.”

Kemaler: “Hizmette öncü girişimlerimiz devam edecek”
Hizmete sundukları ürünlerin temeline insana olan saygıyı yerleştirdiklerini söyleyen Limasol Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kemaler, Lansman toplantısında yaptığı konuşmada şunları aktardı: “75 yıldır en iyi hizmet için çalışan Limasol türk Kooperatif Bankası Uluslar arası para transferi konusunda en iyi hizmeti sunabilmek hızlı para transferi konusunda başarılı bir şekilde hizmet sunan UPT firması ile işbirliğine imza atmıştır. Bu işbirliği sayesinde müşterilerimiz en kolay yoldan hızlı ve uygun fiyatlarla para transferi işlemlerini gerçekleştirebiliyor olacaklar”

Toplantıda basının sorularını da yanıtlayan Kemaler, banka olarak hizmet hedefledikleri kitlenin ülkenin yetişkin nüfusu yanında yüksek öğrenim gören öğrenciler ve Adayı ziyarete gelen turistler olduğuna işaret etti. Kemaler, hayatı kolaylaştıran teknoloji odaklı bankacılığı, hizmette öncü girişim ve yatırımları sürdüreceklerini belirterek sözlerini tamamladı. Lha
 
Editör: TE Bilisim