Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kötü alışkanlıklarla mücadelenin ancak el birliğiyle sürdürüldüğü takdirde başarılı olabileceğine işaret ederek, bu amaçla bir birim kurma kararı aldıklarını söyledi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Uyuşturucu Sigara ve Alkolle Mücadele Derneği (USAM) Başkanı Ayşe Gökyiğit’i kabul etti. Gökyiğit’e USAM Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Çamlıköylü eşlik etti.

Başbakan Yorgancıoğlu, görüşmede yaptığı konuşmada Bakanlar Kurulu toplantısında, uyuşturucu, sigara, alkol ve benzeri kötü alışkanlıklarla mücadele amaçlı bir birim oluşturma kararı alındığını söyledi. Yorgancıoğlu, ilgili devlet daireleri temsilcilerinin yer alacağı birimin bakanlıklara öneriler hazırlama görevini yürüteceğini kaydetti.

Gönüllülük esasında dernek tarafından yürütülen çalışmaların önemli olduğunu vurgulayan Yorgancıoğlu, “Ülkemizin büyük bir sorunu ve el birliğiyle aşmamız gerekir. Bu alanda politikalar üretmemiz gerekir” dedi.

GÖKYİĞİT

USAM Başkanı Ayşe Gökyiğit, ziyarette yaptığı konuşmada, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi. Farkındalık yaratma yönünde çalışmalar yürüttüklerini ancak bu çalışmaların tek başına yeterli olmadığını kaydeden Gökyiğit, Yorgancıoğlu’nun Spor ve Gençlik Bakanlığı dönemindeki çalışmaların yeniden gündeme taşımasını beklediklerini söyledi.

Uyuşturucu, sigara ve alkol konusunda hükümet politikasının hayata geçirilmesi ve uygulamaların sürekli olması için bir koordinasyon merkezinin kurulması gerektiğin kaydeden Gökyiğit, uyuşturucu ticaretini en asgariye düşürebilmek için de “hükümetin toplumla işbirliği içerisinde olması” gerektiğini kaydetti. 
Editör: TE Bilisim