Özkan Yorgancıoğlu’nun muhalefette olduğu dönemde, Hala Sultan İlahiyat Koleji’nin inşaatıyla ilgili ‘dayatmacı bir yaklaşımla ve tek tip insan yetiştirme hedefiyle inşaatına başlanmıştır’ dediğini, projeye onay veren geçmiş Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetini ise AKP’ye biat etmekle suçladığını anımsatan Özyiğit, “Sn. Yorgancıoğlu, dayatmayla, tek tip insan yetiştirme hedefindeki bir yerin açılışını yaparak bu düşünceye hizmet etmiş ve bizzat açılışa katılarak siz de biat etmiş olmadınız mı” diye sordu.
Özkan Yorgancıoğlu’nun yine aynı açıklamasında Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın Kıbrıslı Türklerin inançlarını sorgulayan söylemlerine yönelik ise ‘haddini aştığını’ söylediğini anımsatan Özyiğit, “Muhalefette iken doğru bir tavır gösteren Sn. Yorgancıoğlu’ndan sergilediği duruşu, Başbakan olduktan sonra da sürdürmesini beklerdik” dedi.

“Yorgancıoğlu şirin görünmeyi tercih etmiştir”
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, muhalefette iken karşı olduğu okulun Başbakan olduktan sonra açılışını yapan ve caminin temelini atan Yorgancıoğlu’nun dik durmayı değil, şirin görünmeyi tercih ettiğini vurguladı.

“CTP ile UBP bu konuda benzeşti”

Geçmiş dönemde ‘İlahiyat (İmam Hatip) Lisesi açılmayacak’ diyen UBP Hükümeti’nin, bu sözünü tutmadığı gibi, daha da ileri giderek, ortaokuldan itibaren tedrisatı olan İlahiyat (İmam Hatip) Koleji açma kararını aldığını, muhalefette iken eleştiren CTP’nin de şimdi açılışını yaptığını kaydeden Özyiğit, CTP ile UBP’nin bu konuda birbirine benzediğini belirtti.

TDP olarak din üzerinden siyaset yapılmaması, siyasetin de din üzerinde bir baskı unsuru olmaması gerektiğine inandıklarını ifade eden Özyiğit, “Elbette her birey istediği ve benimsediği dini inanç doğrultusunda hareket edebilir, ancak KKTC’de İlahiyat (İmam Hatip) Kolejine ihtiyaç yoktur. Bugün yapılan yalnızca İslami bir devlet anlayışına, hatta Sunni İslam mezhebine göre çocukluktan itibaren yeni model bireyler yaratma politikasının filizlerini atmaktır” dedi. Kıbrıs Türk halkının kimliği ve kültüründen onur duyduklarını belirten Özyiğit, Sömürgeci İngiliz ve Faşist EOKA’cılara karşı olduğu gibi, bunları değiştirmeye yönelik her politikanın karşısında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilisim