Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, büyüyen Irak pazarında KKTC’li iş adamlarının daha fazla söz sahibi olmasını arzuladıklarını belirterek, özellikle narenciye, patates ve süt ürünleri alanında Irak’ta güzel işler yapılabileceğini söyledi.

KILIÇ: “FAHRİ KONSOLOS OLARAK ÇALIŞMAYA HAZIRIZ”

Başbakanlık’tan verilen bilgiye göre, TISİAD Başkanı Nevaf Kılıç, 2012 yılında kurulan derneğin merkezinin Mersin olduğunu, Kıbrıs’ta da temsilcilik açtıklarını belirtti.

Başkan Kılıç, “Kardeş ülke KKTC’nin Irak’tan daha fazla pay alabilmesi için işbirliği içinde çalışmak istiyoruz. Bu sayede KKTC’nin dış dünyaya, yeni pazarlara açılmasına da katkı sağlamış olacağız ki bunun için KKTC fahri konsolosu olarak çalışmaya hazırız” dedi.

Karşılıklı ilişkilerin gelişmesinde iş dünyasına düşen büyük sorumluluğun bilinciyle hareket edip, KKTC’yi hak ettiği yere taşımaya katkıda bulunmak istediklerini dile getiren Kılıç, Iraklı iş adamlarını, Kıbrıs’a davet edip burada yatırım yapmaları için teşvik edici çalışmalar yapacaklarını söyledi.

YORGANCIOĞLU: “DENEYİMLERİNİZ BİZE GÜÇ VERECEK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Büyüyen Irak pazarında iş adamlarımızın daha fazla söz sahibi olmasını biz de arzuluyoruz. Özellikle narenciye, patates ve süt ürünleri alanında sizlerin de çabaları ile Irak’ta güzel işler yapabiliriz” dedi.

İş adamlarını buluşturmak ve işbirliği yapmalarını sağlamanın büyük sorumluluk olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, bu konuda özelikle KKTC’nin dışa açılımı adına yardımların önemli olduğunu vurguladı.

“Türkiye bu alanlarda kendini aşmış bir ülke, deneyimleriniz bizlere güç verecektir” diyen Başbakan Yorgancıoğlu, “Yeter ki kapılar açılsın, bağlar kurulsun, bu sayede çok güzel işlere imza atılabilir” ifadelerini kullandı.

Yorgancıoğlu, KKTC’de bugün stokta tutulan narenciye konsantresi konusunda bir takım sorunlar bulunduğunu hatırlatarak, bu konudaki sıkıntıların aşılması için sağlanacak destek ve imkanların kendisini mutlu edeceğini söyledi.

Ziyaretin sonunda TISİAD Başkanı Yardımcısı Bünyamin Yüksekbaş, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na plaket taktim etti.
Editör: TE Bilisim