Hedeflerinin Kıbrıslı Türkleri kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomiye kavuşturmak olduğunu söyleyen Çıralı, hükümetinin hedefinin de bu olması gerektiğini belirtti. Çıralı, bu hedefe ulaşmak adına hükümetle birlikte çalışmak istediklerini söyleyerek, çeşitli konularda görüşlerinin yer aldığı bir raporu Yorgancıoğlu’na sundu.

Rapordaki ana başlıklarla ilgili bilgi veren Çıralı, ekonomik programda revizyon yapılmasının görüşülmesi, Reel Sektör Danışma Kurulu’nun yeniden yapılandırılması, organize sanayi bölgelerinin özel sektöre devredilmesi ve YAGA’nın etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Kamu ihalelerinin Kuzey Kıbrıs’ta açılmasının ve yerli firmaların ihaleleri almasının ekonomiye katkı sağlayacağını belirten Çıralı, hellimin ekonomik değeri olduğunu, bu konuda çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Çıralı, bu konularla ilgili birlikte çalışarak, sorunlara çözüm getirmek istediklerini ifade etti.

YORGANCIOĞLU: “PAYDAŞLARLA GÖRÜŞEREK ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, bugün reel sektörle ilgili oluşumun Bakanlar Kurulu’ndan geçirildiğini, hükümet temsilcisinin sadece gözlemci olacağı bir statü oluşturulduğunu açıkladı.

Sanayi bölgelerinin özel sektöre devredilmesi konusunda düşünsel anlamda bir sıkıntı olmadığını söyleyen Yorgancıoğlu, pratiğe dökmek için çaba ortaya koyacaklarını belirtti.

Yorgancıoğlu, hükümet olarak sorunların çözümlenmesi noktasında konuların paydaşı olan kesimlerle görüşerek çözüm üreteceklerini vurguladı. 
Editör: TE Bilisim