Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bakanlık yaptığı döneme kadar engelli kişilerin hayata bu kadar tutkuyla bağlı olduklarını ve hayata bu kadar sıkı sarıldıklarını bilmediğini, bu kişilerle gurur duyduğunu ifade etti.

Yorgancıoğlu, gerek geçmiş dönemde gerekse şu anda sahiplenme konusunda gerekli yardımı yaptığını belirterek, bu alanda yardım yapan tüm sponsorlara da teşekkür etti.

Yasal çalışmalara ilişkin önümüzdeki günlerde federasyon yetkilileriyle istişare edileceğini kaydeden Yorgancıoğlu, eğer varsa eksikliklerin tamamlanması için kendilerinden görüş alınacağının altını çizdi.

Yorgancıoğlu, takıma başarılarak dilerken, müsabakalarına destek vereceğini, maçlarını izlemeyi arzuladığını belirtti.

HACIMEHMET

KKTC Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Sedat Hacımehmet de, Başbakan Yorgancıoğlu’na federasyonun yurt içi ve uluslararası katıldıkları müsabakalar ve elde ettikleri başarılar hakkında bilgi vererek, 1993-96 yıllarından sonra takımın hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük bir hızla yükselişe geçtiğini kaydetti.

Avrupa liglerinde lisanslı olarak müsabakalara katılan bir takım olduklarını belirten Hacımehmet, buna karşın ülkede bunu yeteri kadar tanıtamadıklarını, ekonomik sıkıntılar yaşadıklarını, bu sıkıntıları aşmaya çalıştıklarını ifade etti.

Ana sponsor Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkililerine teşekkürlerini ileten Hacımehmet, bundan sonraki dönemde planladıkları çalışmalar ve hedeflerinden bahsetti.
Editör: TE Bilisim