Lefkoşa’nın normalleşmesi ve yeniden ayağa kalkması için yapılacak 7 Nisan seçimine sayılı günler kala, demokrasi dışı girişimlerdeki artışı kaygı ile izlemekteyiz. Halkımıza güven vermeyen ve her seferinde aldıkları oyları kişisel ya da partisel çıkarları için kullananlar, bugün de seçim kazanmak için her türlü karanlık ilişkiyi kullanır haldedirler. Lefkoşa Türk Belediyesi’nin batışına neden olan kirli ilişkiler ağı, bugün de seçim kazanmak için devrededir ve kullanılmaktadır. Partimizin seçim bürolarına düzenlenen şiddet içerikli saldırılara her gün bir yenisi eklenirken, aslında hedef alınan Lefkoşalının özgür iradesi ve demokrasimizdir.
Hileli ve antidemokratik çabalarla oy avcılığı yapıldığına dair sürekli yeni bilgiler ve bulgular elde etmekteyiz. Temizlikten ve dürüstlükten dem vurarak propaganda yapanların karanlık odaklarla kirli bir işbirliği içinde olduğu iddiaları gerçeklik kazanmıştır. Dahası, para ile oy satıldığına dair geçmişte türlü ifşaatta bulunup yaygara koparanların, bugün Lefkoşa’nın belirli bölgelerinde cirit attığı ve seçmenlerin kimlik fotokopilerini alarak karşılığında para verdikleri bilgisi bizce iddianın ötesine geçmiş durumdadır.
Seçim sürecinin bir barış ortamında geçmesi için bizler geçmişte olduğu gibi bugün de demokrasiye sıkı sıkıya bağlı kalarak çalışmalarımızı disiplinli biçimde sürdürmekteyiz. Lefkoşa’yı içinde bulunduğu durumdan çıkarma konusunda halkımızın bizlere güven duyduğundan ve yetki vereceğinden eminiz. Dahası, Lefkoşalıların demokrasiye ters bu tür girişimlere itibar etmeyeceğinden de eminiz. Ancak halktan yetki talep eden siyasi partilerin halkımıza “satılık oy” gözüyle bakacak cürette bulunmasından son derece rahatsız olduğumuz da bilinmelidir.
Unutulmamalıdır ki, demokrasi herkese bir gün lazım olur! Demokrasimize zarar veren çaba ve girişimlere gereken yanıt 7 Nisan’da sandıktan çıkacaktır. Bu yanıt, Lefkoşalıların oylarını ve geleceklerini satmayacak kadar onurlu olduğunun en somut kanıtı olacaktır. Dileğimiz ise, bu yanıttan gereken dersi alması gerekenlerin, bir daha bu çirkin girişimlerde bulunacak cesareti kendilerinde bulamayacakları yeni bir dönemin başlamasıdır. 
Editör: TE Bilisim