Yorgancıoğlu, “Sorun çözülse herkes yarar sağlayacak, çözülmezse ağrıyan bir yara olacak” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası’nın (KAMU-SEN), 39’uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle KKTC’ye gelen Türkiye Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) Başkanı Mehmet Arslan ve KAMU-SEN Genel Başkanı Mehmet Özkardaş ile beraberlerindeki heyeti kabul etti.

ARSLAN: “FARKLI BİR SENDİKAL KÜLTÜRÜ TEMSİL EDİYORUZ”

HAK-İŞ Başkanı Arslan, federasyon ile ilgili başbakana bilgi verdi. Farklı bir sendika kültürünü temsil ettiklerini söyleyen Arslan, sorunları diyalogla birliktelik içinde çözmeye çalıştıklarını belirtti. 20’inci yüzyılın eski sendikal alışkanlıklarını, 21’inci yüzyıla taşımak yerine, yeni bir anlayışa ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Arslan, sendikalarının bu yeni anlayışla hareket ettiğini kaydetti.

Arslan, KAMU-SEN’in 39’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla adaya geldiklerini, KKTC’de yaşananları sürekli takip ettiklerini belirtti.

Kıbrıs sorununa da değinen Arslan, “Liderlerin imzaladığı ortak açıklama metnini çok önemsiyor ve destekliyoruz. Umarım kısa zamanda, adada kalıcı barış sağlanır. Bu, adanın geleceği için çok önemli” dedi.

ÖZKARDAŞ: “HEMŞİRELERİN SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

KAMU-SEN Başkanı Özkardaş da Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm bulunmasını istediklerini belirtti.

Ülkede ekonomik, çevre, siyasi alanlarda sorunlar yaşandığını söyleyen Özkardaş, hemşire kadrolarıyla ilgili sorun konusunda Başbakan’dan yardım istedi.

Özkardaş, “Sağlıkta tasarruf yapılabilir mi?” diye sordu. “12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü” öncesinde sorunun çözülmesini talep eden Özkardaş, sendikasının uzlaşıdan yana olduğunu ancak bu konuda eylem yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

YORGANCIOĞLU: “HERKES YARAR SAĞLAYACAK”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hemşirelerle ilgili konuyla ilgileneceklerini söyleyerek, “İhtiyaç analizi yapılmadan istihdam yapıldığından, sıkıntı yaşıyoruz” dedi. Yorgancıoğlu, sağlık ve eğitimin bir devletin vazgeçilmezleri olduğunu belirtti.

Hayatın tüm alanlarında, çatışma yerine, uzlaşı kültürünün hakim olması gerektiğini söyleyen Yorgancıoğlu, çatışmadan en çok çalışanların zarar gördüğünü ifade etti.

Kıbrıs sorununun geldiği noktanın sadece Kıbrıslı Türkler ve Rumları değil bölge ülkeleri ve dünyayı ilgilendiren bir sorun durumuna dönüştüğünü söyleyen Yorgancıoğlu, “Çözülse herkes yarar sağlayacak, çözülmezse ağrıyan bir yara olacak” dedi.

Yorgancıoğlu, Kıbrıs sorununun çözülmesinin Kıbrıslı Türk ve Rumlara ayrıca bölge ülkelerine yarar sağlayacağını ifade etti.

Türkiye’nin sorunun çözümüne yönelik kararlı ve ısrarlı tavrının sevindirici olduğuna değinen Yorgancıoğlu, “Umarım liderler görüşmelerinde mesafe kat ederler. Uluslararası aktörler de çok ilgili ve teşvik edicidir. Bu da bize önemli bir fırsat sunuyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdiminde bulunuldu.
Editör: TE Bilisim