Uzunca bir süreden beridir halk iradesini temsiliyetini yitiren UBP Hükümetinin düşürülmesi ve erken seçime gidilmesi konusunda partimizin yürüttüğü çalışmalar sonuç vermiş ve geçtiğimiz hafta 28 Temmuz’un seçim tarihi olarak yasalaşmasına dün itibari ile de güvensizlik önergesine partimiz oy vererek hükümetin düşürülmesine katkı sağlamıştır.
Seçim yasakları içinde bile seçim rüşveti olarak arsa dağıtan, istihdam yapan, ağıl yeri dağıtan UBP Hükümeti’nin Başbakanı İrsen Küçük dün Cumhurbaşkanı’na yaptığı çağrıda hükümet kurma görevinin kendinden başlayarak 15 günlük hakkı kullanmak üzere Meclis’te temsil edilen siyasi partilere verilmesi gerektiğini ifade etmektedir.
Bu İrsen Küçük Hükümeti’nin seçimlere kadar devam etmesi anlamına geleceğinden partimizin bunu kabul etmesi mümkün değildir. Bugün itibari ile düşürülen İrsen Küçük Hükümeti’nin görevi iade edeceği bilinmektedir.
Cumhurbaşkanı’nın Meclis’te temsil edilen bütün partilerle görüşmeden yeni bir görevlendirme yapması partimiz açısından kabul edilir bir yaklaşım olmayacaktır. Bu iki aylık sürede belirsizlik yaşanmaması adına partimiz gelişecek her olayı değerlendirip görüş ve gerekli önerilerini ilgililer ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

Özkan Yorgancıoğlu
Genel Başkan

 
Editör: TE Bilisim