Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, hükümet olarak "engelliler adına engel olan her şeyi kaldırmak" için çalıştıklarını ifade etti. Yorgancıoğlu, “Her şeyi bir anda çözmek mümkün değil ancak gelen talepler, sorunların çözümünde bizi motive ediyor” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Derviş Yücetürk başkanlığındaki Kıbrıs Türk Engelliler Federasyonu’nu kabul etti.

Derviş Yücetürk, görüşmede yaptığı konuşmada, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla gerçekleştirdikleri nezaket ziyaretinde, taleplerini ve sorunlarını aktaracaklarını ifade ederek, Yorgancıoğlu'na 11 maddelik taleplerini içeren bir dosya sundu.

YÜCETÜRK, ÖZEL EĞİTİM YASASI İÇİN DESTEK İSTEDİ

Yücetürk, amaçlarının, engelli ve engelsiz arasındaki dayanışmayı artırmak ve sorunları üst düzey yetkililere aktarmak olduğunu belirterek, hükümete engellilerin bazı sorunlarına çare ürettiği için teşekkür etti.

Özel Eğitim Yasası’nın hazırlanması konusunda Başbakan'dan destek talep eden Yücetürk, bazı kişilerin engelliler adına satış yaparak haksız kazanç elde etmesinin önüne geçilmesi için de Dernekler
Yasasının günün koşullarına göre düzenlenmesini istedi.

“ENGELLİ OLMAYAN KİŞİLER YASAMIZDAN ÇIKARILMALI”

Engelliler Yasası’nın tadil edildiğini ancak Değerlendirme Tüzüğü’nün hala hazırlanmadığına işaret eden Yücetürk, yasadan böbrek, kalp ve kanser hastalarının yanı sıra madde bağımlılarının da yararlanmasını eleştirerek, engellilerin bundan dolayı istihdam ve yardım konusunda mağdur olduğunu anlattı.

Yücetürk, "Engelli olmayan bu kişilerin bizim yasamızdan çıkarılmasını istiyoruz. Çünkü bu kişiler bizim pastamızdan pay alıyor. İstihdamda da önümüzü kesiyorlar" dedi.

Engellilerin istihdamı konusunda geçmiş hükümetlerin kendilerini "kandırdığını" ifade eden Yücetürk, 2015 yılının engellileri istihdam yılı olmasını diledi.

Yücetürk, 1985 yılında kendilerine verilen arsalara binalar inşa ettiklerini ancak hala tapularını alamadıklarını belirterek, bu konuda da Başbakan'dan yardım istedi.

YORGANCIOĞLU: “HERŞEYİ BİR ANDA ÇÖZMEK MÜMKÜN DEĞİL”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da, hükümet olarak ülkede engelleri ortadan kaldırmak adına çaba sarf ettiklerini belirterek, "Herşeyi bir anda çözmek mümkün değil ama bu hükümet engelliler adına engel olan her şeyi kaldırma iradesine sahiptir. Bu tür günler bizi motive ediyor" dedi.

Tapu konusunda süratle girişim yapacaklarını belirten Yorgancıoğlu, diğer konularda ise yerel yönetimlerle birlikte hareket ederek, engellilerin günlük yaşamını kolaylaştırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Yorgancıoğlu, sorunların hemen olmasa da bir bir aşılacağını ifade ederek, "Bazı sorunlar kısa sürede, bazıları ise uzun sürede çözülecek. Yeter ki hep birlikte hareket edelim" dedi.

Hükümet olarak engelliler konusundaki sıkıntıları çözmenin görevleri olduğunu belirten Yorgancıoğlu, bu konuda üzerlerine düşen görevleri hemen değil ama zamanla yerine getireceklerini kaydetti.
Editör: TE Bilisim