Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, bozuk olduğu için Taşpınar sakinlerinin tepkisine neden olan Taşpınar (Angolem)- Bostancı yolunda incelemelerde bulundu.

Başarır, yola yama yapılması için belli bir kaynak bulunabileceğini, yolun tamamen yeniden yapımı içinse 2014 yılının bütçesine kaynak konulması gerektiğini söyleyerek, ne yapılacağına yine köylülerin karar vereceğini söyledi.

Başarır, yolun yama mı yapılacağı yoksa 2014 yılının beklenip komple yeniden asfalt mı döküleceği konusunu köy Muhtarı İzzet Erçağıl’ın köylüler ve azalara da danıştıktan sonra kendilerine haber vereceğini ifade etti.

Köylülerle kahvede bir araya gelen Bakan Başarır, yolla ilgili yaşanan sorunları ve çözüm önerileri dinledi.

Yolun yama yapılmasını öneren Bakan’a köylüler “Ya yama yapıldıktan sonra devlet bir daha köye uğramazsa” şeklinde çekincelerini dile getirdiler. Bakan Başarır da her durumda yolun tümden yeniden yapımı için 2014 yılının bekleneceğini, araçların zarar görmemesi için “yama” önerisini sunduğunu belirtti.

6 MİLYON TL GEREKİYOR

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı İsmail Başarır, yolun yapımı için 6 milyon TL’lik bir meblağ gerektiğini, şu an için başka bir kalemden ayrılarak Taşpınar yolunun ancak yama ile geçici bir çözüme kavuşturulabileceğini söyledi.

Başarır, 2014 yılı bütçesine bu meblağın konularak yolun Lefke-Güzelyurt yolunun ardından bitirilebileceğini ifade etti.

Köylülerle konuştuğunu ve ne yapılmasına karar verilmesinin ardından Bakanlığa bildirilmesini istediğini söyleyen Bakan Başarır, vatandaşın endişesini normal karşıladığını, bunun daha önce verilip tutulmayan sözlerden dolayı devlete güven eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

Başarır, geçtiğimiz cumartesi günü köylülerin eylem yaptığından haberi olduğunu ifade ederek, bunun üzerine gereken meblağı hesaplattırdığını ve şu an için köylülere önerisinin günlük yaşam kalitesinin artması için yola yama yapılmasının kabul edilmesi olduğunu kaydetti.

Bakan Başarır’a Taşpınar Köyü ziyaretinde Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Sami Dayıoğlu, Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz, Taşpınar Muhtarı İzzet Erçağıl ve Karayolları Dairesi Müdürü Mustafa Demircioğlu ile DP-UG’nin bölgedeki bazı milletvekili adayları eşlik etti.

Editör: TE Bilisim