İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanlığı’na bağlı Trafik Hizmetleri Komisyonu,  yol ve can güvenliğine yönelik olarak ürettiği projeler kapsamında bugün iki protokol imzaladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre protokollerden biri Artesa Trading şirketi, diğeri ise Kemal Aktunç İnşaat LTD ile imzalandı.

Artesa Trading ile imzalanan protokol yol süpürme aracı diğeri ise bilgilendirme levhaları alımını ön görüyor.

İmza töreni öncesinde konuşan İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu, trafik hizmetleri komisyonunun hüküm0et adına yürüttüğü çalışmaların karayollarındaki can güvenliğini daha iyi noktaya taşıyabilmek adına olduğunu söyledi.

Protokollerle ilgili bilgiler de veren Bakan Çavuşoğlu,  new jersey korkuluklarının kenarlarını temizlemek için süpürme aracı alınacağını ve söz konusu ihalenin 229 bin 685 Euro’ya mal olacağını belirtti. Nazım Çavuşoğlu, yol süpürme aracının 4 aylık bir süre içerisinde karayollarına teslim edileceğini de dile getirdi.

Trafikte bilgilendirme yönünde de yoğun çaba sarf ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu,  levhalarla ilgili ihalenin 378 bin 790 Türk Lirası’na mal olacağını söyledi.

İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Çavuşoğlu, karayollarındaki denetimi artırmak amacıyla önemli adımlar atıldığını da söyledi ve alınan 8 araçla önümüzdeki günlerde gezici anayol polisi oluşturulacağını açıkladı.

Çavuşoğlu, “8 araçla Karayolları ağında denetim ve kontrol olacak. Bu araçlar, gözümüz kulağımız olacak” dedi.

Editör: TE Bilisim