Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), KKTC Yüksek Öğretim Denetleme ve Akreditasyon Kurumu'na (YÖDAK) 8 Nisan 2020 tarihi bir rapor gönderdi.

Söz konusu raporda YÖK, Yakın Doğu Üniversitesi ve Uluslarası Kıbrıs Üniversitesi'ne sahte ACT ve SAT sınav belgeleriyle geçen ve bu işlemlere aracılık eden şahısları isim isim bildirdi.

YÖK incelemesine göre YDÜ'ye 2015 - 2017 yılları arasında 1893 öğrenci yatay geçiş yaparken yine aynı yıllarda UKÜ'ye de 1854 öğrencinin geçiş yaptığı belirtiliyor.

YÖK, yatay geçişlerin usulüne uygun olup olmadığıyla ilgili yetkinin YÖDAK'da olduğunu ve sahte sınav sonuç belgesi ile geçiş yapan ve aracılık edenler hakkında soruşturma açılmasını ve kendilerine bildirilmesini istiyor.

YÖK hukuk müşavirliği tarafından YÖDAK'a gönderilen yazıda sahte sınav sonuç belgesi ile yatay geçiş yapan öğrencilere aracılık eden YDÜ ve UKÜ öğrenci işlerinde görevli bazı personelin isimleri de bildirilmiş.

Ancak YÖK'ün incelemeleri sonucu KKTC ile paylaştığı sahteciliğe YÖDAK'ın sessiz kaldığı ve cevap bile vermediği ortaya çıktı.

Editör: TE Bilisim