Kıbrıs Türk Narenciye Üreticileri Birliği Başkanı Ali Alioğlu, 20 Kasım Perşembe günü Meclis önünde “Yok Oluşa Karşı Direniş” eylemi yapacaklarını açıklayarak, “Tüm halkımızı eyleme katılarak sesimizi duyurmaya çağırıyorum” dedi.

Alioğlu yaptığı yazılı açıklamada, üreticilerin 20 Kasım Perşembe sabahı saat 08.00’de Akçay Yolu üzerindeki petrol istasyonunda buluşacağını duyurdu.

“GİRDİ MALİYETLERİ 3-4 KAT ARTTI”

Yazılı açıklamasında eylem sebeplerine değinen Birlik Başkanı Alioğlu, devlet desteklerini ve ürün bedellerini gününde alamadıklarını, kuraklık nedeniyle girdi maliyetlerinin 3 - 4 kat arttığını belirtti.

Ali Alioğlu, “Üreticilerimizin bir yıldan beri alacaklı olduğu 19 milyon TL sadece üreticimize değil, esnafa, tamirciye, kamyoncuya ve bölgesel ekonomiye katkısı malumunuzdur” dedi.

“AİLELER DAĞILIYOR”

Üreticilerin bankalara borcu olduğunu, ailelerin bu nedenle dağıldığını kaydeden Ali Alioğlu, hükümet yetkilileriyle yaptıkları görüşmelere işaret ederek, “Gördük ki ilgililer büyük bir aymazlık, ilgisizlik ve acizlik içinde” iddiasında bulundu.

“BİZİ YÖNETENLER TOPLUMSAL YOK OLUŞUMUZUN PROJE MÜHENDİSLİĞİNİ YÜRÜTMEKTEDİR”

Birlik Başkanı Ali Alioğlu yaptığı yazılı açıklamada, “Artık net olarak anlaşılmıştır ki bizi yönetenler toplumsal yok oluşumuzun proje mühendisliliğini yürütmektedir. Bu proje ülke genelindeki tüm üretim alanlarında adım adım yürütülürken Güzelyurt ilçesi pilot bölge olarak belirlenmiştir” dedi. 
Editör: TE Bilisim