Kıbrıs Türk Tabipleri Odası tarafından düzenlenen konferans, saat 18.00’de Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği’nde yer aldı.

Prof. Dr. Vamık Volkan tarafından sunulan konferansın açılış konuşmaları Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Sağlık Bakanı Ahmet Gülle tarafından yapıldı.

GÜLLE

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, Prof . Dr. Vamık Volkan’a teşekkür ederek, toplantının oldukça faydalı olacağına inanç belirtti.

İnsanların, toplumlar gelişir ve ilerlerken çok çeşitli sorun, sıkıntılarla karşı karşıya kaldıklarına işaret eden Bakan Gülle, önemli olanın sorunları çözme yeteneği ve kapasitesi olduğunu söyledi.

Sorunların çözümü için toplumsal vizyon oluşturulmasının önemine de değinen Bakan Gülle, son dönemlerde buna yönelik önemli adımların atıldığını kaydetti.

Toplumda, “yok olacağız” düşüncesinin giderilmesi gerektiğine vurgu yapan Gülle, siyasetten ve en tepeden başlayarak düzenlemeler, köklü reformlar yapılması gerektiğini söyledi.

Toplumun yaşadığı travmalar olduğunu, bu sebeple bazı düzenlemelerin yapılmasının kolay olmadığını belirten Sağlık Bakanı Gülle, dünyada yaşanan sorunlara ve savaşlara dikkat çekti.

Gülle şöyle konuştu: “İçinde yaşadığımız küçük ada, doğu ve batı kültürünün açılım noktası, sorun belki de bu yüzden çözülemiyor.”

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclisi Başkanı Sibel Siber de, “yaşadığımız güzel adanın, güzel insanları büyük travmalar yaşadı, bunlar bizim yaşamımızda izler bırakıyor” dedi.

Toplumun yaşadığı bir çok sorunun altında, geçmişte yaşanan travmaların olduğuna dikkat çeken Siber, Prof. Dr. Vamık Volkan’ın anlatacaklarının çok faydalı olacağına inanç belirtti.

VOLKAN

Açılış konuşmaları ardından Prof. Dr. Vamık Volkan “Büyük Travmaların Sosyal ve Politik Etkileri” konulu sunumunu yaptı.

Volkan, bugüne kadar yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek, şahit olduğu ve paylaşılmış travmaları anlattı.

Paylaşılmış sosyal travmaların çeşitli sebepleri olduğunu ifade eden Volkan, travmaların sosyal ve politik etkilerini ayrıntılı şekilde katılımcılara aktardı. 
Editör: TE Bilisim