YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı ve YÖDAK üyeleri, Avrupa Liderlik Üniversitesi ve Kıbrıs Batı Üniversitesi’nde denetleme yaparak, yerinde incelemelerde bulundu.

Eylül 2021 tarihinde yüz yüze eğitim hedefi ile hareket eden YÖDAK, Kuzey Kıbrıs Yükseköğretim alanında akademik ve idari kaliteyi denetlemek amacıyla sürdürdüğü denetlemelerini, dün Avrupa Liderlik Üniversitesi ve Kıbrıs Batı Üniversitesi’nde yaptığı inceleme ve denetlemelerle devam ettirdi.

Denetlemeler Devam Ediyor

Yükseköğretim kurumlarının, akademik, idari ve fiziksel koşullarının ele alındığı incelemelerle ilgili raporlar YÖDAK tarafından önümüzdeki günlerde hazırlanarak, yasaların YÖDAK’a verdiği yetkiler çerçevesinde gerekli uygulamaların yapılmasını sağlamak amacıyla kurul bir araya gelecek.

Prof. Dr. Avcı: “Tüm üniversitelerimizle yakın iletişim ve iş birliği içindeyiz”

YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Turgay Avcı yaptığı açıklamada, YÖDAK tüm üniversitelerimizle çok yakın iletişim ve işbirliği içerisinde olmaya devam edeceğini belirterek, YÖDAK’ın amaç ve hedeflerinin esasları doğrultusunda “Dünya standartlarında mezunlar veren ve vermesi gereken, dünya standartlarında olan ve olması gereken üniversitelerimiz sürekli, yapıcı bir anlayışla denetleniyor ve denetlenecektir” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi