Kosova  Akreditasyon Kurulu’nun (KAA) daveti üzerine Kosova’ya giden YÖDAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Ali  Bıçak , Pristina’daki yüksek öğretim kurumlarından Pjeter Budi Koleji’ni  ziyaret ederek denetledi.

YÖDAK’tan yapılan açıklamaya göre, denetlemede  Pjeter Budi Koleji tarafından hazırlanan Öz Değerlendirme Raporu çerçevesinde verilen bilgiler ile Kolej üst kademe yöneticileri, öğretim üyeleri, idari personel ve öğrenci temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmeler ve Kolej’in öğretim donanımları ile  fiziki  altyapısı esas alındı.

Almanya’dan Osnabruk Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Bologna Profesörlerinden Prof. Dr. Volker Gehmlich ile birlikte gerçekleştirilen Pjeter Budi Koleji’nin değerlendirilmesinde Avrupa Kalite Standartlarına uyumlu bir şekilde geliştirilen Kosova Akreditasyon Kurulu’nun kriterleri  kullanıldı.

Pjeter Budi Koleji öğretimine  2005 yılında başlamış ancak doktora seviyesinde eğitim vermemesi nedeniyle, henüz “üniversite” olma ve üniversite ismi taşıma  yetkisine haiz olamadı.

Editör: TE Bilisim