YKP bugün Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla seçimlerdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Basın toplantısında Yürütme Kurulu üyeleri; Celal Devrim Önen, Hazal Yolga, Murat Kanatlı, Parti Meclisi üyeleri; Alpay Durduran, Rasıh Keskiner, Münevver Özakalın, Hamit Aygün ve Lefkoşa İlçe Sekreteri Mehmet Karadal hazır bulundu.

Toplantıda, basın bildirisini okuyan Örgütlenme Sekreteri Murat Kanatlı, halkı, “sisteme karşı tepkisini ortaya koymak için” sandığa gitmemeye çağırdı.

Seçim propaganda sürecinde de toplumu ilgilendiren siyasi konularla değil, adayların yaş, cinsiyet ve nereli olduklarıyla ilgilenildiğini iddia eden Kanatlı, adayların Kıbrıs sorununa ilişkin en erken zamanda çözüm iddiasında bulunup, neyi nasıl yapacağı, engellerin neler olduğu ve nasıl aşılacağını konuşmadığını savundu.

Süreçte, “düzenin alternatifinin sorgulanmadığını” iddia eden Kanatlı, YKP’nin seçim propaganda süresince askersiz Lefkoşa kampanyasını yükselttiğini, askeri harcamaları tartıştığını, farklı coğrafyalardaki özgürlük mücadeleler ile ilişkilendiğini, AVM’lere karşı yerel pazarlar kurduğunu, takası deneyimlediğini, geçmiş devrimci mücadeleleri ve bugüne yansımalarını tartıştığını belirtti.

Kanatlı, “YKP, bugünkü mevcut durumda, kimseye hayırlı olmayacak bu seçimlere ‘hayır’ denmesini, böylesi bir alternatifsizlikte sistem içi alternatiflerden bir kopuş olarak düşündüğü açıklamıştı. Sınırlandırılmış, etki alanı daraltılmış böylesi bir temsili sistemin reddinin örgütlenmesi, bu kişiler ‘beni temsil etmiyorlar’ çağrısı yapılması, biliyoruz ki, ilk etapta yalnız bir karşı duruştur. Bu karşı duruşun, taban örgütleri yaratılarak, toplumsal hareket güçlendirilerek alternatif üreten bir sürece dönüştürülmesi gerektiği bilincindeyiz, bunun için çalışıyoruz” dedi.

Kanatlı, “YKP olarak çağrımız; pazar günü mevcut sisteme karşı öfken, seçimi boykot ile sokakta umuda dönsün. ‘Hayır’ pazarlar” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim