Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) LTB başkan ve parti meclisi adayları, 7 Nisan’daki Lefkoşa Belediye seçimlerine yönelik olarak, belediye ve belediye çalışanlarının durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak için Belediye Emekçileri Sendikası’nı (BES) ziyaret etti.

YKP Seçim Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyaret sırasında konuşan YKP LTB Başkanı adayı Murat Kanatlı, BES ile olan dayanışmalarının yalnız seçim dönemlerinde olmadığını hatırlattı ve eylem hazırlığında olan BES ile her platformda dayanışmalarını dile getirdiklerini ve getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

“LEFKOŞA’YI LEFKOŞALILARLA YÖNETMEK”

Kanatlı, bugün içine düşürülen durumdan çıkışın mümkün olduğu, bunun da başka bir yerel yönetim anlayışı olduğunu söyledi. Kanatlı, başka bir yerel yönetim derken anladıklarının “Lefkoşa’yı Lefkoşalılarla yönetmek” olduğunu, katılımcı bütçe uygulamasının da bunun için iyi araç olduğunu anlattı.

Kanatlı, belediyenin içine düşürüldüğü durumun kabul edilemez olduğunu ve yasal mevzuatların tam uygulanması için YKP adaylarının ısrarlı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Çalışanların sosyal güvelik yatırımlarını ve maaşlarını almalarının da çok önemli olduğunu, bunlar için mücadeleyi her platformda sürdürdüklerini; bundan sonra da sürdüreceklerini söyleyen Kanatlı, mali sıkıntılar konusunda ise, yasadışı, usulsüz borçlanmaların Lefkoşalılara ödetilmesini kabul etmediklerini; bunun için de hem hukuksal alanda, hem de toplumsal muhalefet alanında çalışmalar yapılması gerektiğine inandıklarını söyledi.

Kanatlı, bu ziyarette ayrıca belediye çalışanlarının görüşlerini almak istediklerini, gelişmeleri ve son durumu onlarla değerlendireceklerini söyledi.

Editör: TE Bilisim