Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Parti Meclisi dün akşam yapılan toplantıda 28 Temmuz’da yapılacak erken genel seçimi boykot kararı aldı.

Partiden yapılan açıklamada, ilçe toplantılarından gelen görüşler çerçevesinde somut koşulları değerlendiren Parti Meclisi’nin, Yürütme Kurulu’nun önerisi ile kitlelere “acenta seçimine taraf olmadıklarını gösterebilmeleri yönünde seçenek yaratılması ve sandığa gitmeyerek aktif şekilde tepkilerini göstermek için siyasal kampanya yapılmasına” karar verildiği kaydedildi.

YKP Yürütme Kurulu Sekreteri Celal Devrim Önen, parti için seçim ve boykotun rejimi deşifre etmek ve alternatifler üretmek için birer araç olduğunu ve zaman zaman kullanıldığını belirtti.

Önen “YKP, her seçimi kendi koşullarında değerlendirir. YKP’nin örgütlenme kapasitesi, halkın beklentileri, diğer siyasi gelişmeler gibi somut faktörleri, verili koşulları değerlendirir. Dolayısıyla YKP’nin seçime girip girmeme, ittifaklara dâhil olup olmama kararlarını da bunlar şekillendirir” dedi.

Önen, kendilerine resmi olarak ulaşan KSP’nin görüşme talebini değerlendirdiklerini, Yürütme Kurulu olarak KSP ile en kısa sürede toplantı ayarlanarak görüş alış-verişinde bulunacaklarını belirtti.

Önen, YKP’nin seçimlere yönelik kapsamlı değerlendirmesini perşembe günü düzenleyecekleri basın toplantısı ile açıklayacaklarını ekledi. 
Editör: TE Bilisim