YKP’den yapılan açıklamaya göre, ziyarette, Belediye Başkan Adayı Murat Kanatlı, Belediye Meclis üyesi adayları Faika Deniz Paşa, Mehmet Karadal, Mehmet Özyücekök, YKP Parti Meclisi üyesi Gülay Kaşer ve Lefkoşa İlçe Örgütü Yönetim Kurulu üyesi Öncel Polili’den oluşan YKP delegasyonunda yer aldı.

Ziyarette Dernek Başkanı Orçun Kaya, Gençlik Kolları Başkanı Hasan Öcal ve Semah Sorumlusu Talip Kısa ile dernek üyeleri de hazır bulundu.

KANATLI

Ziyarette konuşan Murat Kanatlı, YKP’nin seçime katılma nedenlerini ortaya koyarak, Lefkoşa Belediyesi’nde yaşanan sorunlarla ilgili görüşlerini aktardı.

Kanatlı, bugün içine düşürülen durumdan çıkışın “başka bir yerel yönetim anlayışı ile mümkün olduğunu” söyledi. Kanatlı, başka bir yerel yönetim derken anladıklarının Lefkoşa’yı Lefkoşalılarla yönetmek olduğunu, söz ve karar yetkisinin Lefkoşalılara verilmesini anladıklarını söyledi.

Kanatlı, mali krize yönelik de borcu borç alarak çözme taraftarı olmadıklarını, verilmeye hazır olduğu iddia edilen Ziraat Bankası kredileri gibi kredilerin daha ciddi sorun yaratacağını, bunun da zaten yeni yaptırımlarla verileceğini, YKP olarak yeni kredilerle sorunu çözme niyetinde olmadıklarını belirtti.

Kanatlı, herkesin inanç özgürlüğüne saygı gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek, Kıbrıs’taki Alevi toplumunun inanç özgürlüğünü tam anlamıyla yaşayamadığını kaydederek, Kıbrıs’ta Cemevlerinin bulunmadığının farkında olduklarını ve yerel yönetimlerin tüm inançlara eşit mesafede yaklaşarak, herkesin kendi inancının gereklerini özgürce yerine getireceği olanaklarını sağlaması gerektiğine inandıklarına işaret etti.

Kanatlı, Lefkoşa’da bir Cemevi yapılması, Alevilerin inanç özgürlükleri ve eğitimlerini kendi müfredatları ile yapmaları konularındaki mücadelelerinde YKP’nin taraf olduğunu, yapılan eylemleri, çalışmaları daha önce de desteklediklerini ve Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ile dayanışma halinde olmaya devam edeceklerini belirtti.

Editör: TE Bilisim