Gencecik biri daha gitti.

Neden peki? Önüne geçilemeyen uyuşturucu yüzünden. Yirmi yaşında. Hayatının ne olduğunu bile öğrenmeden içtiği uyuşturucunun kurbanı oldu. hatta kurban edildi. Tanımıyorum ama çok üzüldüm. Gidenin geri gelmediği bu dünyada üç günlük kısa ömürde yaşamın bu kadar pervasızca heba edilmesine üzüldüm.

Birileri kanınıza girerek, sizi yok ediyor. Kimsenin umurunda değil sonrası. Biraz üzüntü biraz gözyaşı. Sonra hayat yine devam ediyor. küçük bir toplumda kimin ne olduğu bilinirken, edinilen dostlukların, arkadaşlıkların kurbanı olmak büyük bir acıdır. Ailelerin ne denli acılar içinde kıvrandığını az çok tahmin etsek de ateş düştüğü yeri yakar. Ne bir annenin ne de bir babanın hissettiklerini anlayabilir, ya da onlarla ayni duyguları paylaşabilirsiniz.

Çocuklarımızın birileri ile kurduğu arkadaşlıkları sorgulamadığımız sürece bunlar yaşanacaktır. Geceleri kimlerle nerelerde takılıp, gezdiği önemlidir. Vücuduna aldığı alkolden, içtiği sigaradan tutun yediği yemeğe kadar bilmeli bir aile. Onların yaşlarının büyümesi bazı şeylere hak kazandırabilir, ama çocuklarınızı kontrol altında tutmak ailelerin ana görevidir.

Çocuğunuzun ellerinizin arasından kayıp, gitmemesi için sorgulayıcı olun. Kimi nerden nasıl tanıdığını sorun. Onu kontrol ettiğinizi hissetmenize izin vermeyin. Güvenin çok önemli olduğu bu dünyada, hiçbir zaman kaybetmeyeceğiniz şeyin de güven olduğunu unutmayın.

Uyuşturucunun genç insanlar üzerinde nasıl bir etkisi olduğunu tam anlamıyla bilemem ama sigaranın bile günden güne az kullanılmaya başladığı günümüzde uyuşturucu gibi illette bu gencecik çocuklar nasıl alıştırılıyor. Aileler neden bunun farkına varmıyor? 20 yaşında genç bir çocuk pisi pisine ölüyor.

Aileler önce kendini sorgulanmalıdır. Bu durumlarda ihmalkarlığın önemi büyüktür. Eğer çocuğunuz büyürken, onun arkadaş ortamlarını sorgulamıyorsanız suçun yarısı da sizdedir. 20 yaşındaki bir çocuğun uyuşturucu kullanma sebebi ne olabilir? Kim bana bu çocuğun derdi ölüm kadar büyüktü diyebilir ki? Hayıf gidene… Suçlular sokaklarda kol gezerken daha birçok genç hayatını bu zehirle yok edecek, hatta ve hatta bir hiç uğruna tüketecektir. Birileri buna dur demediği sürece, daha çok gözyaşı akacaktır.