TC Başbakanı Binali Yıldırım, anavatan ve garantör ülke Türkiye'nin, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğini belirterek, "Türkiye, KKTC'nin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü gayreti hassasiyetle sürdürecektir." ifadesini kullandı.

Yıldırım, KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kahraman Kıbrıs Türkü'nün özgürlük, eşitlik ve hukuk mücadelesinin, 15 Kasım 1983'te KKTC'nin ilanıyla taçlandığını belirtti.

KKTC'nin, insan haklarına saygılı, demokratik hukuk devleti kimliğiyle her bakımdan çağdaş bir devlet olarak temayüz ettiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Bütün objektif gözlemciler tarafından istikrar ve barış unsuru olarak kabul edilen Kıbrıslı Türklerin, maruz kaldıkları bütün haksızlık, baskı ve zulümlere rağmen, adada adil ve kalıcı bir çözüme ulaşabilmek için yürüttükleri mücadeleyi sabırla sürdürüyor olmaları her türlü takdiri hak etmektedir."

Yıldırım, gösterilen bu hassasiyetin suistimal edilmesine ve bir mağduriyete vesile kılınmasına müsaade edilmeyeceğine dikkati çeken Yıldırım, şunları kaydetti:

"Anavatan ve garantör ülke Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edecektir. KKTC'nin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü gayreti hassasiyetle sürdürecektir. Devam eden müzakere sürecinin, adanın ortak sahibi olan Kıbrıs Türkü'nün eşit statüsünü güvence altına alarak uluslararası toplumla bütünleşmesini sağlayacak bir anlaşmayla neticelenmesi esastır."

Kıbrıs Türkü'nün gurur ve mutluluğunu paylaşan Yıldırım, KKTC'nin 33. kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, adada yaşayan Türk vatandaşlarına barış, güven ve refah dolu yıllar diledi.
Editör: TE Bilisim