Yeşilırmak Vuni Otel bugün düzenlenen törenle açıldı. Otelin açılışını Başbakan İrsen Küçük yaptı.

Açılışa, Başbakan’ın yanı sıra, Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Ali Çetin Amcaoğlu, milletvekilleri, Güzelyurt Kaymakamı Menteş Gündüz, Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, LAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel ve vatandaşlar katıldı. Otel sahibi Cemal Yorulmaz ile ailesi de açılışta hazır bulundu.

Başbakan İrsen Küçük açılışta yaptığı konuşmada, Yeşilırmak köyünün ülke tarımı ve milli mücadele yıllarındaki yeri bakımından oldukça değerli bir bölge olduğuna işaret ederek, “bu bölgeye çok güzel bir turizm yatırımı kazandıran” Yorulmaz ailesine teşekkür etti.

Küçük, bu tip yatırımların artmasının, ülkenin geleceğine ve ekonominin gelişmesine katkı olduğuna ve önemli bir yer tuttuğuna işaret ederek, ülke ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizmin günden güne ülke geneline yayıldığına dikkat çekti.

Lefke bölgesinin tarımı, üniversitesi ve milli mücadelede aldığı yer bakımından önemli bir bölge olduğunu, buna turizm yatırımları da eklenince bölgenin daha da gelişeceğini ve hem yerli hem yabancı turistleri ağırlama olanağı bulacağını belirten Küçük, turizm yatırımlarının Yeşilırmak bölgesine her yönden katkı yapacağını belirterek, “bu yüzden” bu tip yatırımların örnek olması temennisinde bulundu.

Turizm Bakanı Ünal Üstel de, Yeşilırmak bölgesine güzel bir turistik tesis kazandıran aileyi tebrik ederek, bakanlık olarak bu bölgeye turizm yatırımı yapılması amacıyla öncelik, teşvik ve destek verdiklerini anlattı.

Üstel, LAÜ ve diğer yatırımlarla gelişen Lefke bölgesinde yatak kapasitesi eksikliği bulunduğunu, bu yüzden Güzelyurt bölgesinin turizmden gerekli payı alabilmesi için yatırıma öncelik vermesi gerektiğini kaydetti.

Bu konuda alternatifleri anlatan ve özel ilgi turizminden bahseden Üstel, örneğin bölgede sörf turizminin yapılabileceğini, bakanlık olarak yatırımcıları teşvik etmek için çalıştıklarını işaret etti.

Üstel, bölgede 270 yatak kapasitesi bulunduğunu, bunun süratle çoğaltılması gerektiğini ifade ederek, bölgede turizmin geliştirilmesi ve turistlerin bölgeye gelmesiyle esnafın da beklediği payı alacağına vurgu yaptı.

Devletin her zaman yatırımcıların yanında olduğunu işaret eden Üstel, yatırımın ülkeye ve turizme hayırlı olması temenni etti.

Vuni King Otel sahibi Cemal Yorulmaz da, 18 odalı ve 36 yatak kapasiteli oteli devlet katkıları ve kendilerinin özverileriyle yaptıklarını anlatarak, bu güzel tesisi Yeşilırmak’a kazandırdıklarını ve tek isteklerinin devletin kendilerini yalnız bırakmaması olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından otelin açılışı yapıldı ve otel gezildi. 
Editör: TE Bilisim