Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ), Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ve Nurel Şirketler Grubu işbirliği ile ekolojik sürdürülebilirlik ve enerji korunumu konularına odaklı "Yeşil & Kıbrıslı: Yeşil Bir Girne için Yenilikci Düşünceler – Sürdürülebilir İş Yeri Tasarımı" başlıklı tasarım yarışması ödül töreniGAÜ Millenium Senato Kongre Salonunda gerçekleşti.

Törene, yarışma jüri üyeleri ve yarışmacı öğrencilerin yanısıra, GAÜ Öğretim Üyeleri , Girne Amerikan Üniversitesi Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sadık Ülker, Doç. Dr. Zafer Ağdelen, GAÜ Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Sualp Davut, Sağlık, Spor ve Kültür Daire Başkanı Türkay Akpınar katıldı. Açılış konuşmasını GAÜ Mimarlık Fakültesi dekanı Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri gerçekleştirirken konuşmasında, uzun süreçli ve yoğun çalışmarın yapıldığı bir yarışma olduğunu ve akademik açıdan çok faydalı olduğunu söyledi. Ayrıca yarışmaya katkılarından dolayı KKTC Mimarlar Odasına ve Nurel İnşaata yapmış oldukları sponsorluklarından ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak bu verimli ve zorlu sürecin hepbirlikte üstesinden geldiklerinin altını çizdi.

Açılış konuşmasının ardından , jüri üyeleri Yrd. Doç. Dr. Senem Zeybekoğlu Sadri (GAÜ), Azmi Öge (Mimarlar Odası Başkanı), Ali Yapıcıoğlu (Insite Architects, Mimar) , Redif Nurel (Nurel Şirketler Grubu) ve Hassina Nafa (GAÜ)'ya teşekkür plaketleri verildi. Plaket taktiminin ardın kısa bir konuşma gerçekleştiren GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, "Yeşil & Kıbrıslı: Yeşil Bir Girne için Yenilikci Düşünceler – Sürdürülebilir İş Yeri Tasarımı" konulu tasarım yarışmasını düzenleyen fakülte dekanlığına teşekkürün yanında bu gelişimi destekleyen ve katkı koyan Kıbrıs Türk Mimarlar Birliği’ne ve Başkanı Nazmi Öge’ye ve Nurel Şirketler Grubu sahibi Nurel’e teşekkürlerini sundu.Üstün, böyle bir konu başlığının bir yarışma halinde düzenlenmesinden duyduğu mutluluğu ifade ederek, Çevre ve yeşilin günümüzde önemli konu başlıkları olduğunu vurgulayarak bu yenilikçi düşüncelerle dereceye giren öğrencileride kutladı.

Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Başakanı Azmi Öge, yaptığı konuşmasında yarışma projelerinin öğrencilerin gelişimleri ve profesyonel meslek hayatına katılımlarında önemli bir yer taşıdığını, ve öğrencilerin bu konuda desteklenmeleri gerektiğini ifade etti.

Jürinin kararı sonucunda Birincilik ödülü GAÜ Mimarlık Fakültesi öğrencilrinden Selim Karaman ve Arif Şavluk'un müşterek çalışmasına verildi. Ayrıca 1. gelen yarışmacılara 2000 TL ödülü para ödülü ve Girne Amerikan Üniversitesi Canterbury kampüsünde yaz okulu bursu taktim edildi. Ayrıca yarışmada mansiyon alan diğer öğrenciler de, sertifika ve mimari kitap ödüllerini aldı.
 
Editör: TE Bilisim