CTP Gençlik Örgütü Avrupalı Genç Sosyalistler YES büro toplantısına ilk kez yönetim kurulu üyesi olarak katılarak Temmuz 2013’de düzenlenecek olan gençlik kampında Kıbrıs Konusu’nda oturum yapılmasının kamp programında yer almasını sağladı.
CTP Gençlik Örgütü adına toplantıya Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Başak Ekenoğlu katılarak üç gün süren toplantılarda, Avrupa seçim süreci ve YES’in rolü, Feminist ve Queer politikalar, öğrenci ağı oluşturma ve artan sağ kanatta aşırı fanatiklik gibi konularda tartışıldı.
CTP Gençlik Örgütü’nün tam üye olarak katıldığı ilk yönetim kurulu toplantısında artan işsizlik ve gençlerin iş piyasasındaki rolünün yanı sıra, medyada tekelleşme, gençler için demokrasi sorunları üzerine tartışmalar ile anti-sexist stratejiler geliştirmek için workshop yapıldı.
Toplantılar ardından gerçekleşen tartışmalar sonrasında YES örgütünü daha ileriye götürmek için ileriye yönelik politikalar belirlenirken bunlara ek olarak, İrlanda İşçi Partisi’nin ev sahipliği yaptığı toplantıda Avrupa Parlamentosu üyesi Emer Costello ile de söyleşi gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilisim