“Belediyelerin verimli çalışması ülke geneline olumlu olarak yansır”

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Belediyelerin yerel hükümetler olduğunu vurgulayarak, verimli çalışmaları halinde bunun, ülke geneline olumlu olarak yansıdığını kaydetti.

Akıncı beldelere yaptığı ziyaretler çerçevesinde bugün Beyarmudu’ndaydı; yurttaşlarla bir araya gelmeden önce her zaman yaptığı gibi öncelikle Belediye’yi ziyaret ederek Belediye Başkanı İlker Edip’le bir araya geldi.
Edip’in çalışmaları ile ilgili bilgi alan Akıncı, Belediyelerin yerel hükümetler olduğunun altını çizdi. “Belediyelerin verimli çalışması ülke geneline olumlu olarak yansır” diye konuşan Akıncı, hükümetlerin genelde belediyelere yetki ve para konusunda cimri davrandıklarını kaydederek, “14 yıl Başkent Lefkoşa’nın Belediye Başkanlığını yaptım. Belediyelerin halinden çok iyi anlarım. Göreve gelmem durumunda deneyimlerime de dayanarak belediyelerin daha iyi ve verimli çalışabilmeleri konusunda gerekli rehberlik görevini yapmayı öngörüyorum” diye konuştu.

Beyarmudu Belediye Başkanı Edip de Akıncı’ya ziyareti için teşekkür ederek başarılar diledi.
Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı daha sonra köy kahvesinde yurttaşlarla sohbet etti, ardından esnafı ziyaret etti.
Beyarmudu’nda yurttaşlar Akıncı’ya yakın ilgi gösterdi.
 
Editör: TE Bilisim