Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), Baraka Kültür Merkezi, Güzelyurt ile Lefke Belediye Başkan ve Belediye Meclis Üyesi adayları için aday tanıtım gecesi düzenledi. Çakısdez Restaurant'ta gerçekleştirilen etkinliğe, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, TDP milletvekilleri Zeki Çeler ile Mehmet Çakıcı, Baraka temsilcileri ile birlikte oldukça yoğun bir katılım gerçekleşti.
Sırasıyla TDP Genel Başkanı Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzcan, TDP Güzelyurt Belediye Başkan adayı Metin Ertop ile TDP Lefke Belediye Başkan adayı Hasan Kızılgök'ün birer konuşma gerçekleştirdiği gecede, Belediye Meclis Üyesi adayları tek tek takdim edildi ve toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.

-Cemal Özyiğit"
"Doğru, inançlı, gelecek için çok anlamlı bir amaç doğrultusunda birlikteyiz" diyerek sözlerine başlayan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, oluşturulan ittifakın yerel yönetimlerde söz sahibi olmak için yola çıktığını belirtti.
Ülkenin çok zor günlerden geçtiğini, bir yanda ekonomik kavga verilirken, diğer yandan da sivilleşme-demokratikleşme mücadelesi verdiklerini söyleyen Özyiğit, yerel yönetimlerde durumun hiç de iç açıcı olmadığına dikkat çekti.

Güzelyurt ile Lefke Belediyelerinin çağdaş belediyecilik anlayışından çok uzak olduklarını belirten Özyiğit, "Köy haline getirilen Güzelyurt'u yeniden çağdaş kent haline, batağa sürüklenen ve 20 yıldır çalışanların yatırımlarının yapılmadığı Lefke Belediyesini de bataktan kurtarmak için geliyoruz" dedi.
Çağdaş belediyeciliğin mimarları olan Mustafa Akıncı ile Ziya Rızkı'nın mirasını yaşama geçirmek için yola çıktıklarını belirten Özyiğit, aday gösterdikleri tüm beldeleri halkla birlikte ele geçirerek, halkla birlikte yönetmek hedefinde olduklarını ifade etti.

-İzzet İzcan-
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, ittifakın temel amacının yurdumuza sahip çıkarak, ülkeye barışı, demokrasiyi getirmek olduğunu söyledi.
İşsizliğin, göç ve ekonomik sıkıntıların en yoğun olduğu, milli gelirin ise en az olduğu yerlerin başında Güzelyurt ve Lefke bölgesinin geldiğini belirten İzcan, "Bunu değiştirmek için yola çıktık. Güçlerimizi birleştirdik, çünkü siyaseti halkımız için yapıyoruz" dedi.

Bu mücadeleyi ve kavgayı birlikte yürüterek, el ele gönül gönüle vererek diğer bölgelerde olduğu gibi Güzelyurt ve Lefke bölgesinde iddialı bir şekilde yola devam ettiklerini belirten İzcan, "Yeni güçleri de aramıza katarak yürüyeceğiz. Bu düzen bu şekilde devam edemez" diye konuştu.

-Metin Ertop-
TDP Güzelyurt Belediye Başkan adayı Metin Ertop ise, 1974'ün ardından hak ettiği değeri görmeyen Güzeluyurt'un geçen 40 yılda daha da kötüye gittiğini, gittikçe köyleştiğini kaydetti. Çok güçlü bir ekiple yola çıktıklarını belirten Ertop "Biz köyleri kent haline getireceğiz, Güzelyurt'u da çağdaşlaştıracağız" dedi.
Köy köy, kapı kapı gezerek bölge halkına görüşlerini ve projelerini anlatacaklarını belirten Ertop, ülkeye demokrasi, barış, insan hakları ve adaleti getirmek için yola çıktıklarını söyledi ve "Bu yarışı kazanacağız, hem kendimize, hem de halkımıza güveniyoruz" dedi.

-Hasan Kızılgök-
TDP Lefke Belediyesi Başkan adayı Hasan Kızılgök de konuşmasında, çok güçlü ve iddialı bir ekiple yola çıktıklarını belirterek, iddialı olduklarını ve kazanacaklarını söyledi.
"Bizim arkamızda ne başbakan, ne bakanlar, ne de hükümet vardır, bizim tek güvencemiz halkımızdır" diyen Hasan Kızılgök, çok çalışarak, projelerini anlatarak ve halkla iç içe olarak bu yolu yürüyeceklerini ve 29 Haziran'da da halkın desteği ile hedefe ulaşacaklarına inanç belirtti.
 
Editör: TE Bilisim