Ankara'da bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile biraraya geldi.

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, başbaşa yaklaşık bir saat görüşen iki bakan, ada üzerindeki petrol ve doğalgaz arama çalışmaları ve kablo ile elektrik projesi başta olmak üzere son gelişmeleri değerlendirdi.

Bakan Yıldız, görüşmeyle ilgili yaptığı açıklamada, daha önce bir çok kez dile getirdikleri ada üzerinde petrol ve doğalgaz kaynaklarının kullanımına ilişkin görüş ve düşünceleri bir kez daha Bakan Atun ile değerlendirme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

Yıldız, bu konuda Türkiye'nin kararlı duruş ve politikasının devam ettiğini vurgulayarak bölgede barış ve istikrarın devamı adına Güney Kıbrıs’ın Türk makamları ile işbirliğinin gerekliliğine işaret etti.

“YENİLENEBİLİR ENERJİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ”

Yıldız ayrıca, KKTC'de devam eden yenilenebilir enerji ile ilgili çalışmalar hakkında Bakan Atun'dan bilgi aldığını, bu konuda yapılacak çalışmalara Kıbrıs Türk halkının geleceğine olan büyük yatırımlar olarak baktıklarını ve desteklediklerini söyledi.

ATUN: “DOĞAL KAYNAKLARIN KULLANIMI KONUSUNDA BARIŞÇIL SÜRECİN DEVAMINI İSTİYORUZ”


Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun da, Bakan Yıldız ile “çok verimli” bir görüşme gerçekleştirdiklerini dile getirerek, adada devam eden doğal kaynak araştırmaları ve Türkiye-KKTC arasında elektrik şebekelerinin kablo ile enterkonnekte olması konularında kapsamlı bir fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Atun, doğal kaynakların kullanımı konusunda barışçıl sürecin devamını istediklerini vurgulayarak, bunun hem siyasi istikrar hem de ekonomik olarak Rum Yönetiminin de avantajına olduğunu düşündüklerini söyledi.

Yürüttükleri çalışma ve politikalarda Anavatan Türkiye ile tam bir fikir birliği içerisinde olduklarını bir kez daha görmenin kendisini memnun ettiğini söyleyen Atun, desteğinden dolayı Bakan Yıldız'a teşekkür etti.

Görüşmede KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ile Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Koralp Şerifoğlu da hazır bulundu. 
Editör: TE Bilisim