KIBRIS MANŞET-ÖZEL

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın en aktif çalışan birimi Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kurulu (YEK) personel sıkıntısı yaşıyor.

Başvuru yağmuru altında kalan sınırlı sayıdaki YEK çalışanları talepleri karşılamak için büyük çaba ve emek verirken aynı bakanlık ve diğer bakanlıklarda neredeyse tüm mesaisini bir iş yapmadan geçiren personel bulunduğu iddia ediliyor.

KKTC’nin kanayan yarası haline gelen kamu çalışanları arasında yaşanan dengesizliğin faturasını da her zaman olduğu gibi yine vatandaş çekiyor.

BÜROKRASİ BÜYÜK DERT

KIBRIS MANŞET’e ulaşan vatandaşlar ve güneş enerji sistemi kurulumu yapan şirketler Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’ndan  YEK’e personel desteği yapılması ve bürokratik işkencenin son bulması çağrısında bulunuyor.

Kıbrıs Türk Elektirk Kurumu (KIBTEK), YEK ve Elektrik Mühendisleri Odası arasında kalan vatandaş işlerinin hızla bir şekilde halledilmesini istiyor.

RAPORLAR GECİKİYOR

Öte yandan tek sorun Bakanlık bünyesinde yaşanan sıkıntılar değil.  Güneş Enerji Sistemi (GES) kurulumu yapan şirketler de bürokratik işlemlerden şikayetçi. 

Projelerin Elektik Mühendisleri Odası’nda takılıp kaldığından dert yanan GES şirketleri Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın KIBTEK’ten istediği raporların çok geciktiğini ifade ediyor.

KIBTEK’in iş sonu kontrolleri de yine büyük sıkıntı yaratıyor. Kontrolör sayısındaki yetersizlik GES kurulumu yapan şirketleri de vatandaşları da mağdur ediyor.

Editör: TE Bilisim