Konuyla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a kısa bir açıklamada bulunan BES Genel Sekreteri Serkan Gölcük, hükümetlerin, Yenierenköy Belediyesi konusunda kalıcı çözümler üretemediğini söyleyerek, “Bugüne kadar ‘yapacağız, edeceğiz’ gibi sözler verildi, ortada elle tutulur hiçbir şey yok. Geçici çözümlerle bugüne kadar gelebildik. Bugün Yenierenköy Belediyesi’nin kapısına kilit vuruyoruz” dedi.

“Belediyedeki yapı sürdürülebilir değil” şeklinde konuşan Gölcük, “Mayıs’la birlikte çalışanların 4 aylık maaş geriliği olacak. Maaşlar, belediye yönetimi, asli görevi olan alacaklarını toplamakta pasif kaldığı için geriliyor” iddiasında bulundu.

Hükümetle yapılan görüşmelerin sonuçsuz kalması üzerine greve gittiklerini belirten Gölcük, “Umarım sorunlar çözülür ve Yenierenköy Belediyesi sürdürülebilir yapıya kavuşturulur” dedi.

Yenierenköy Belediyesi çalışanları 2015 yılı sonunda sorunlarına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meclisi önünde çadır kurarak, eylem yapmıştı.

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı’nın geçtiğimiz yılın Ağustos ayında istifasını açıklamasının ardından belediye başkanlığını Mehmet Kadı sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim