Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Mehmet Harmancı, turist rehberlerinin ülkenin doğru tanıtımı açısından önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Turizm, Tanıtma ve Pazarlama Dairesi ile Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) işbirliğinde 16 Mayıs- 2 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen 31’nci dönem Turist Rehberi Yetiştirme Kursu’nu başarıyla bitiren 17 yeni rehber bugün, Ortaçağ Taş Eserler Müzesi’nde yapılan etkinlikte diplomalarını aldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, kursta teorik dersler verildi, müze ve ören yeri gezileri gerçekleştirildi ve sözlü sınavlar yapıldı. 12 Haziran – 26 Haziran tarihleri arasında rehber adayları stajlarını tamamladı.

Kurs sonucu diploma alan rehberlerin 7’si İngilizce, 5’i Almanca, 2’si Hollandaca, 1’i Fransızca, 1’i Kazakça dillerinde rehberlik yapabilecek.

HARMANCI: “REHBERLİK ÜLKENİN DOĞRU TANITIMI AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Etkinlikte yeni rehberlere diplomalarını veren Harmancı, son kursla birlikte ülkedeki rehber sayısının bin 276 olduğu bilgisini verdi.

Harmancı, rehberlerin ülkenin “görünmeyen kahramanları” olduğunu dile getirerek, turist rehberlerinin ülkenin doğru tanıtımı açısından önemli bir görev üstlendiğini ifade etti.

ALTINER: “ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİLER”

KITREB Başkanı İbrahim Altıner de etkinlikte yaptığı konuşmada, kursa katılanların zorlu bir süreçten geçtiğini anlattı.

Kıbrıs gibi küçük bir ülkede rehberlik mesleğini yürütmenin zor bir iş olduğunu söyleyen Altıner, “Rehberlik zor ama güzel yanları da var. Hep birlikte zorlukları aşacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim