“Ben de ona ‘konuşuruz’ dedim. Hükümet bozulmadıkça, bizim kapımız ciddi şekilde çalınmadıkça ve partinin yetkili kurullardan da yetki almadıkça bu konuyu görüşemeyiz.” Cevabını verdim.

4 muhalefet partisi Meclis’te nisap sağlanmayınca Cumhuriyet Meclisi Zalihe Çavuşoğlu Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, “Hükümetin daha ciddi olması lazım, kendi içlerindeki sorunları bitirip ya ‘devam’ ya da ‘tamam’ demeleri lazım. Onca sıkıntı sorun varken bu sorunları devletin, halkın gündemine oturturlarsa, buna tepkimiz elbette sert olacak” dedi.

TDP Milletvekili Zeki Çeler de mart ayından itibaren toplumun ciddi endişe içerisinde izlediği süreçte hükümet ortaklarına yardımcı olmak amacıyla hep pozitif öneri ve eleştirilerde bulunmaya çalıştıklarını anlattı.

Ülkede gerek salgın, gerek hastane gerekse imar planı konusunda “saldım çayıra Mevla’m kayıra” anlayışıyla hareket eden bir hükümet olduğunu savunan CTP Genel Başkanı Erhürman, hükümetin yok hükmünde olduğunu ve bugünkü tavırlarıyla la Meclis’i de yok hükmünde kılmaya çalıştıklarını ileri sürdü.

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu da pandemi döneminde muhalefet partileri olarak ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söylediklerini, ancak karşılık alamadıklarını ifade etti.

Editör: TE Bilisim