Lefke Vakfı Mütevelli heyeti, bölgede yeni madencilik faaliyetleri yapılmasına geçit vermeme ve bu konu lehinde kamuoyu yaratmaya çalışan şirket ve kurumlarla görüşmeme kararı aldı.

Lefke Vakfı Mütevelli heyetinden yapılan açıklamada, CMC maden atıklarının işlenip bölgenin yeniden kazanılması için rehabilitasyon ve temizleme yönünde yapılacak tüm girişimlere her türlü desteğin verileceği kaydedildi.

Lefke Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Vehit Nekibzade, son zamanlarda yeniden gündeme gelen Lefke yöresinde madencilik konusunu ve bölgeyi ilgilendiren diğer acil konularla ilgili görüşme yaparak, yeni kararlar aldıklarını belirtti.

Nekibzade, son yıllarda kirli yatırımların Lefke ve yöresini hedef aldığını söyleyerek, bu tür faaliyetlere izin vermeyeceklerini vurguladı.

“Serbest Bölge Projesine” destek verdiklerini belirten Nekibzade, Gemikonağı koyuna ülke ticareti ile uluslar arası ticarete olanak sağlayacak, turizme katkı koyacak, konteyner ve yat limanları ile yöre balıkçılarına hizmet verecek bir balıkçı barınağını kapsayacak “Gemikonağı Koyu Master Planı”nın hazırlanıp hayata geçirilmesine destek verdiklerini ifade etti.

Bölgede yapılması planlanan turizm yatırımlarının devlet tarafından teşviklendirilmesine olumlu baktıklarını söyleyen Nekibzade, bu yatırımların bölgeye kazandırılmasının takipçisi olmayı kararlaştırdıklarını kaydetti.

Nekibzade, Lefke Aplıç Kapısı’nın açılması girişimlerini de yeniden gündeme getirip desteklenmesi kararı aldıklarını belirtti.

Editör: TE Bilisim