Ülkemizin en köklü işletmelerinden Koop Süt yeni ve güçlü oluşumuyla, “Hellim Logosu” kullanımı için denetlenecek ilk şirket oldu.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyet dün akşam (08.04.13) Koop Genel Müdürü Salih Yücesoylu ile bazı yönetim kurulu üyeleri ve şirket yetkilileriyle bir araya geldi. Nezaket ziyaretinde yapılan görüşmede Koop yetkilileri, hellim logosu kullanımı için her türlü denetime hazır olduklarını vurguladı. Başkan Ali Çıralı, Koop Süt’teki oluşumu yakından takip ettiklerini belirterek, “Şirketi çok kısa bir sürede birlik içinde ayağa kaldıran sizleri kutlarım” diye konuştu.

Salih Yücesoylu, Koop Süt’ün yakın zamanda çok zor dönemlerden geçtiğini anlatarak şunları söyledi:
“Kurum 20 trilyon borçla süt alamaz duruma gelmişti. 15 köy kooperatifi bir araya geldi. Şu anda Koop-Süt 7 kişilik yönetim kuruluyla yönetiliyor. Koop-Sen ve çalışan çok büyük destek vererek, çalışan iki etapta olmak üzere toplamda yüzde 35 kesintiyi kabul etti. Eski borçlar yapılandırıldı ve ödeniyor, mali durumu düzelttik. Disiplinli çalışma sistemiyle kaliteden ödün vermeden şu anda günlük olarak 65 ton süt işliyoruz. Hedefimiz yenilenmeyle birlikte 120 ton günlük süt işleme kapasitesine ulaşmak. Bazı çalışanlarımız işten ayrıldı ve onlara bayilik verdik. Verimsiz olan pazarlamayı bayilere bıraktık. Adayı 6 ana bayiye ayırdık. Dondurma dağıtımını tek bir şirkete verdik. Buna benzer ayarlamalarla dağıtımdan kaynaklanan büyük masraflardan kurtulduk. Piyasadan kimse Koop-Süt’e mal vermez olmuştu. Borçları kapatarak itibarımızı geri kazandık. Koop-Süt şu anda üretim kalitesine her aşamada güvenen, Kıbrıs’ın en kaliteli hellimini üreten şirkettir. Bizler, Hellim logosu için denetlenmeye ve bu logoyu hak ederek ürünümüzde kullanmaya hazır bir şirketiz.”

Başkan Ali Çıralı ise, Koop-Süt’ün çok kötü dönemlerden geçtiğini, ancak şu anki mevcut yapısıyla adeta yeniden doğduğunu söyleyerek, “Koop-Süt, çalışanıyla, sendikasıyla, üreticisiyle tam anlamıyla sahiplenilmiştir. Bu aslında dosta düşmana Kıbrıs Türkü’nün istediği zaman nasıl bir araya gelerek başarılı olabileceğinin en güzel kanıtıdır. Diğer taraftan da oda olarak bizim isteğimiz böylesine önemli bir kuruluşun siyasilerin etki alanı dışında olmasıydı. Bugün bu da başarılmıştır” dedi.

Ali Çıralı toplantıda, hellimin coğrafi tescilinin alınmasında yapılan çalışmaları, Hellim Denetleme Kurulu’nun oluşumu ve “Hellim Logosu” hakkında bilgi verdi. Çıralı, Hellim Denetleme Kurulu tarafından görevlendirilecek uzmanların çalışma yöntemleri hakkında da Koop-Süt yetkililerine açıklamalarda bulundu.
 
Editör: TE Bilisim