Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, dövizdeki artışın devam etmesi halinde zammın kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

KIB-TEK Mali Koordinatörü Hasan Başoğlu, KIB-TEK’in 15 günde bir gemi yakıt tükettiğini ve bugünlerde bankalardan 30 milyon gibi bir borçlanmaya gidileceğini, bunun 15 milyonunun TL, diğer 15 milyonun ise döviz olacağını belirtti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu ve kurumun Mali Koordinatörü Hasan Başoğlu KIBRIS’a özel açıklamalarda bulundu.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hüdaoğlu, elektrik ücretlerine zammın bu ay yapılmayacağını ancak normalde yapılması gerektiğini ifade ederek, hükümetin bu konuda başka tedbirler alacağını söyledi.

Hüdaoğlu: Doların yükselmesi devam ederse zam kaçınılmaz olur

Tarife ücretlerine bu ay normalde 4 kuruş civarında bir zammın olması gerektiğini kaydeden Ahmet Hüdaoğlu, “Bakanlar Kurulu nizamnamede değişikliğe gitti ve fiyatlarda değerlendirmeye her ay gidilirken bunu üç aya çıkardı. Ancak, dolar böyle yükselişe devam ederse üç ayı beklemek zorunda kalmayacağız. Zam kaçınılmaz olacak. Çünkü, yakıta ciddi paralar ödüyoruz” dedi.

Ayrıntılar KIBRIS Gazetesi'nde

Editör: TE Bilisim