‘Yeni Dönem Kıbrıs Müzakereleri, Enerji Güvenliği ve Türkiye’nin Kıbrıs’a Bakışı’ konusunda gerçekleştirilen 2. Kıbrıs Çalıştayı’na AKP Milletvekili Bülent Tuğran, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsal Demirel konuşmacı olarak katıldı. Çalıştaya, GAÜ adına ise Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Öner katılırken, GAÜ akademisyenleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

2. Kıbrıs Çalıştay’ının açılış konuşmasını yapan GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Kıbrıs’ta bulunan enerji kaynaklarının ve Türkiye’den gelecek olan suyun çalıştayda gündeme gelecek olmasının önemine işaret etti. Olgun, “Türkiye’den gelen hükümet ve ana muhalefet milletvekilleri sayesinde yeni dönem Kıbrıs müzakerelerine Türkiye’nin bakışını öğrenme şansı” bulacağız dedi.

Olgun Üstün’ün açılış konuşmasının ardından, “Gençler Kıbrıs Sorununu Tartışıyor” başlığıyla ilk oturumun gerçekleştiği çalıştayda, Aydın Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Kurucu Başkanı Mevlüt Soylu, Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Burak Öztürk, Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Erdem Kerpişçi, Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Aysima Selin Öztürk ve Okan Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Topluluğu Başkanı Tuğçe Sena konuşma gerçekleştirdiler.

Çalıştayın 2’inci oturumunda ise Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekili Mahmut Tanal yaptığı konuşmasında, KKTC’nin dış politikasının aslında Türkiye Cumhuriyeti’nin dış politikası olduğunu vurguladı. Bugüne kadarki siyasi iktidarların Kıbrıs’la ilgili dış politikarı hiç değiştirmediğini belirten Tanal, hükümeti eleştirerek, AKP hükümetinin uzun zamandır iktidarda olmasına rağmen, Kıbrıs sorunu ile ilgili hiç bir gelişme kat edemediğini iddia etti.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsal Demirel ise yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk toplumunun hak ettiği yerde olmadığını vurgulayarak, yoğun çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu konuda Türkiye’den gelecek olan suyun önemine işaret etti.

Kıbrıs Barış Harekâtının toplumu bir adım öne çıkardığını belirten AKP Milletvekili Bülent Tuğran ise, sorunun çözümü için risk alan liderlere ihtiyaç olduğunu ifade etti. Tuğran, Kıbrıs Sorunun bir an önce çözülmesini arzuladıklarını söyledi.
Çalıştay, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün’ün, AKP Milletvekili Bülent Tuğran, CHP Milletvekili Mahmut Tanal ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsal Demirel’e ve Üniversitelerin kulüp temsilcilerine teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.
 
Editör: TE Bilisim