Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa’ya yapılacak olan yeni hastane binasının yerini inceledi ve hastane yapım çalışmalarının başladığını müjdeledi.
Tapu Dairesi memurlarının yeni hastane ile ilgili ölçümlerini yaptığı araziye giden Sucuoğlu, Tapu memurlarından ölçümler hakkında bilgiler alarak, yeni hastane ile ilgili açıklamarda bulundu.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ülkede sağlık sisteminden ve hastanelerin eski olmasından dolayı kaynaklanan bazı sorunlar olduğunu, bu sorunların sırası ile çözümlenmeye başladığını ve yakın zamanda tüm sağlık siteminin baştan aşağı yenileneceğini söyledi.

TAPU DAİRESİ MEMURLARI ÇALIŞMALARI BAŞLATTI

Sucuoğlu , Tapu Dairesi Müdürlüğü ile görüştüklerini ve yeni hastanenin yapılacağı BRTK tesisleri arkasındaki arazide tapu memurlarının dün itibarı ile çalışmalara başladığını söyledi.
Ölçümlerin ve sınırların belirlenmesinin bayrama kadar tamamlanacağını da ifade eden Sucuoğlu, bayramdan sonra da Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan gelecek olan heyetle birlikte teknik çalışmaların hız kazanacağını vurguladı.

ÖNCELİK SAĞLIK SİTEMİ VE YENİ HASTANE PROJESİ

Sucuoğlu, Ankara temasları sırasında Türkiye Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile çok uyumlu çalıştıklarını ve KKTC sağlık sitemi için işbirliği programı hazırladıklarını, sağlık sistemi ve yeni hastane projesinin birinci ana konu başlıklar olduğunu söyledi.
Sucuoğlu, Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sağlık alanında da Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu söyleyerek, bayramdan sonra Türkiye Sağlık Bakanlığı’ndan teknik bir heyet geleceğini hem sağlık konularında hem de yeni hastane ile ilgili teknik konularda çalışma yapacaklarını belirtti.
Lefkoşa’ya yapılacak olan yeni hastane projesinin BRT binalarının arka kısmında bulunan 270 dönümlük araziye inşaa edileceğini belirten Sucuoğlu, Türkiye Sağlık Bakanlığı ile birlikte belirledikleri 40’a yakın hastane projesi olduğunu söyleyerek, bu projelerden yararlanılarak KKTC’ye özel yeni bir proje çizileceğini ifade etti.
Sucuoğlu, proje çalışmalarında önümüzdeki 10-15 yıllık nüfus verilerini göz önünde bulundurarak, öğrenci ve turist sayısının da dikkate alınarak projenin hazırlanacağını söyledi.
Sucuoğlu, tüm ülkeye hizmet verebilecek çağdaş bir hastane planladıklarını bu nedenle hastane konusunda titiz davrandıklarını belirtti.





YENİ HASTANE KKTC HALKININ TÜM SAĞLIK İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAK

Sucuoğlu, göreve geleli 4 aylık kısa bir süre olduğunu söyleyerek, sağlık alanındaki ihtiyaçların çözümü için büyük yol kat ettiklerini söyleyerek, yeni hastane projesinin hedeflen süreden önce başlayacağını belirtti.
Sucuoğlu, yeni hastanenin 270 dönüm arazi içerisinde 700 yatak kapasiteli olmasını düşündüklerini söyleyerek hastanenin KKTC halkının tüm sağlık ihtiyaçlarını çözecebilecek modern bir hastane olacağını ifade etti.
Türkiye’den borularla getirilen su projesinden sonra ikinci en büyük projenin hastene projesi olacağını da belireten Sucuoğlu, 350 milyon TL’ye mal olması beklenen hastanenin konum itibari ile de iyi bir bölgede olacağını vurguladı.
2016 yılı sonuna kadar hastanelerin alt yapılarının tamamlanmasını hedeflediklerini anlatan Sucuoğlu, 2017 yılının ilk çeyreğinde hastanenin temellerinin atılacağını da açıkladı.
Editör: TE Bilisim