İkinci Dönem Avcı Eğitimi önümüzdeki hafta yapılacak.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Avcı Eğitim Komisyonu Atanma ve Avcı Eğitimi Tüzüğü kuralları gereği, yeni avcı olacak kişilere yönelik 2016 yılı ikinci eğitim dönemi çerçevesinde, Avcı Eğitim Komisyonu tarafından 12 Ekim Çarşamba günü sabah saat 09.00’da eğitim verilecek.

Eğitim ve sınava katılmak isteyen “Öğrenci Avcı Adayı” ve “Avcı Adayı” kişilerin müracaatlarını 7 Ekim’e kadar, dilekçeleriyle birlikte kaymakamlıklara veya Avcı Eğitim Komisyonu’na (Avcılık Federasyonu Binası) yapmaları gerekiyor.

Eğitim, Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon: 3’de yer alacak. Sınav ise 13 Ekim Perşembe günü saat 17:00’da Yakın Doğu Üniversitesi Kütüphane Salon: 3’de gerçekleştirilecek.

Eğitim neticesinde yapılacak sınavda başarı gösterenlerden 21 yaşını doldurmuş kişilere “Av Ruhsatı Çıkarabilir Belgesi” ile 18-21 yaş arasındaki kişilere de “ Öğrenci Av Belgesi” verilecek.

Adaylar dilekçeleriyle birlikte; Kimlik Kartı Fotokopisi, Av Ruhsatı almaya engeli bulunmadığına dair tam teşekküllü Devlet Hastanesi Sağlık Kurulu’ndan alınacak rapor. (Ruh Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kulak- Burun- Boğaz Hastalıkları Ortopedi ve Nöroloji (Epilepsi) Uzmanlarından alınacak ve Avcılık Yapmaya Uygundur ibaresi yer alacaktır.) İki adet vesikalık resim, Polis Genel Müdürlüğü’nden alınacak Sabıka Kayıt Belgesi ile başvuruda bulunabilecek.

Öğrenci Avcı Adaylarının 18 yaşını doldurmuş, 22 yaşından gün almamış, Avcı Adaylarının ise 21 yaşını doldurmuş olması gerekiyor.

Açıklamada, eksik evraklı müracaatların işleme konulmayacağı belirtildi.

2016- 31 TEMMUZ 2017 DÖNEMİ AV RUHSATLARI

Öte yandan, 18/2009 SAYILI Av ve Avla ilgili Yaban Hayatını Düzenleme Yasası tahtında yeni av sezonu için Avcılık faaliyeti ile ilgili Av Ruhsatı almak isteyen KKTC vatandaşları; Av Ruhsatı Harcı Katkı Payı ve Karga Başı ücretini ödeyerek 31 Temmuz 2017 tarihine kadar geçerli olacak Av Ruhsatını tüm ilçe kaymakamlıklarından çıkarabilecek.

Yurt dışında ikamet eden KKTC vatandaşları ise, yakınları aracılığı ile kaymakamlıklara başvurup Av Ruhsatlarını yenileyebilecek.
Editör: TE Bilisim