YDÜ açıklamasına göre, "Mesleğimiz; kökü insanlık tarihi kadar eski, insanlıkla özdeş bir geçmişe sahiptir” diyen Ulusoy’un mesajı özetle şöyle:

“Bilimsel anlamda kurumsallaşması Türkiye’de ilk kez Diş Hekimliği Okul bütçesinin Maarif Nezareti (Eğitim Bakanlığı) tarafından kabulü 22 Kasım 1908 tarihinde olduğu  için her yıl 22 Kasım’da başlayan hafta ilgili birimlerde diş hekimliği haftası olarak kutlanmaktadır.

108 yıllık dönemde Türk Diş Hekimliği hayli ilerlemeler kaydetmiş; Ulu Önder Atatürk’ün koyduğu uygar çağdaşlık düzeyini yakalamıştır. Şüphesiz bu kolay olmamış, büyük zorluklar, yokluklar, cihan savaşları yaşanmıştır. Hep bu zorluklar, hocalarımızın, yöneticilerimizin Diş Hekimliği mesleğinin etik değerleri ve kurumsallaşmasına sahip çıkan yaklaşımları sayesinde aşıldı.

YDÜ Diş Hekimliği Fakültesi kurulduğu 2007yılından günümüze kadar geçen sürede adadaki ilk ve tek diş hekimliği fakültesi olmanın sorumluluğu ile görevlerini en iyi şekilde yapmanın çabası içerisindedir... Bu günde Diş Hekimliği mesleğinin gelişmesine katkıda bulunan hocalarımızı, meslektaşlarımızı, aramızdan ayrılanları saygıyla, rahmetle anıyor, Diş Hekimliği haftamızı kutluyorum.”

Editör: TE Bilisim