Yakın Doğu Üniversitesi 2014-2015 öğretim yılı içerisinde birçok yeni bölüm açıyor. Bu bölümler arasında yer alan, İletişim Fakültesi çatısı altındaki “Film Yapım Teknikleri / Filmmaking” bölümünün bu alana ilgi duyanlar tarafından büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Yakın Doğu Üniversitesi, Lefkoşa (Near East University,Nicosia)Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İçeriği ve ders programıyla, Türkiye, Kıbrıs ve yakın coğrafya ülkelerindeki benzer bölümler arasında ilk olma özelliğini de taşıyan “Film Yapım Teknikleri / Filmmaking” bölümünün eğitim dili İngilizce olarak tasarlandı.

Yakın Doğu İletişim Fakültesi dekan vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu’nun verdiği bilgiye göre; Avrupa ve Amerika’da bulunan başarılı benzer programların temel olarak alındığı bölümün ders içeriklerini yürütecek öğretim elemanları da aynı anlayışla belirleniyor.

Daha evrensel bir paylaşım ve eğitim standardı sağlamak adına eğitim dilinin İngilizce olması gerekliliğini vurgulayan Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu, 2014-2015 öğretim yılında ders verecek öğretim elemanlarının bazılarının, “Gabriela Olaru Evren (PHD), Serkan Çankaya (MA), Pieter Verburg, Emrah Öztürk (MA), Serkan Özkuran (MA) ve Tamer Garip olduğunu bildirdi. Ayrıca, ilerleyen günlerde sinema ve film sektöründen önemli isimlerin eğitim kadrosuna katılacağını ve bunun Yakın Doğu Üniversitesi “Film Yapım Teknikleri / Filmmaking Courses” sayfasından duyurulacağını belirtti.

“Film Yapım Teknikleri / Filmmaking Courses” adlı bölümün birden fazla seçenek sunan eğitim süresi ise bir diğer özelliği olarak vurgulanıyor. Dört yıllık lisans diploması, iki yıllık önlisans diploması ve bir yıllık sertifika belgesi verilmek üzere tasarlanmış olan bölüm dersleri, öğrencinin gelecek planlamasında ihtiyacına yönelik farklı fırsatlar sunuyor. Yakın Doğu İletişim Fakültesi dekan vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu; eğitim kadrosu ve ekipmanlarıyla benzer programların yurt dışında çok pahalı olduğunun altını çizerek, 2014-2015 öğretim yılında açılacak olan 2 yıllık önlisans ve 1 yıllık sertifika programına katılmak isteyen öğrenciler için ilk yıla özel yurt dışından %50 burs kolaylığı (2800 €) ve KKTC vatandaşları için ise özel fırsatların (2300 €) yaratıldığını duyurdu.

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi çatısı altında 2014-2015 eğitim yılında önlisans ve sertifika programlarının açılmış olduğu “Film Yapım Teknikleri Bölümü / Filmmaking Courses”, yurt içi ve yurt dışından kendi alanlarında uzman akademisyenler, kameramanlar ve yönetmenlerden oluşmuş kadrosuyla ilgili öğrencileri zevkli, hareketli, araştırmacı ve ekip ruhuyla paylaşımcı bir eğitim için davet ediyor.

“Film Yapım Teknikleri / Filmmaking Courses” hakkında daha detaylı bilgi edinmek için üniversitenin internet sayfasından http://neu.edu.tr/en/node/7275 linkini ziyaret edebilirsiniz.

--  
Editör: TE Bilisim