Yakın Doğu Üniversitesi Yüzme Takımı İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda yapılan Milli Takım Seçme Müsabakaları’nda 2 KKTC, 1’de 13-14 Yaş Rekoru’nun sahibi oldu. Elde edilen başarı üniversitemiz yüzücüsü Başak Bizden’e San Marino Yüzme yarışlarına katılma yolunu açmıştı. Başak Bizden ve antrenörü Mehmet Gürcenk 29-30 Haziran 2013 tarihleri arasında San Marino’da yapılacak olan Comen Cup Yüzme Şampiyonası’na katılacak.

MİLLİ TAKIMDA
Geçtiğimiz günlerde İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda gerçekleşen Türkiye Yüzme Milli Takım Seçme Müsabakaları’na katılan Yakın Doğu Üniversitesi Yüzme Takımı Sporcusu Başak Bizden 200 metre kurbağalamada elde ettiği 02:45:97’lik derece ile hem Türkiye Milli Takımı’na girmeye hak kazandı hem de yeni KKTC Rekoru’nun sahibi oldu.


YENİ REKORLAR
Milli Takım Seçme Müsabakalarında Yakın Doğu Yüzücülerinden Doğukan Ulaç 200 metre serbest yüzmede 02:08:81’lik derecesiyle yeni KKTC rekorunu kırarken, 400 metre serbest yüzmede Görkem Koyutürk 04:46:31’lik derecesiyle 13-14 Yaş Rekorunu kırmış oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi yüzme takımı sporcusu Başak Bizden 26-27 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbul Tozkoparan Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirilen Türkiye Milli Takım seçme müsabakalarında gösterdiği performansla Türkiye Milli Takımı’na seçilmişti.

Daha önceki senelerde Yakın Doğu Üniversitesi olarak Buğra Korahan, Turgut Işık, Kemal İsmailoğlu ve Seniz Bora gibi sporcularımız da Türkiye Milli Takımı’na girme başarısı göstermişti.

YDÜ Yüzme Takımı bugüne kadar 64 kez Türkiye Yüzme Şampiyonaları’nda kürsüye çıkma başarısının yanında tüm KKTC rekorlarının da sahibi.

Editör: TE Bilisim