Eğitim programını tamamlayan 118 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle takdim edildi.

YDÜ’den yapılan açıklamaya göre, sertifika töreninde, YDÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürü Aziz Gürpınar, İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca ve İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müşaviri İsmet Lisaniler konuşma yaptı. Konuşmaların ardından resepsiyon düzenlendi.

Sertifika töreninde konuşan YDÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Enstitüsü Müdürü Aziz Gürpınar, inşaatlarda iş güvenliğinin büyük önem taşıdığını, çünkü ülkede meydana gelen iş kazaların yarıya yakınının inşaatlarda yaşandığına dikkat çekti.

Ölümlü kazaların büyük bir çoğunluğunun yüksekten düşme sonucunda gerçekleştiğine işaret eden Gürpınar, bundan dolayı ilk olarak iskelelerdeki iş güvenliği konusunu ele aldıklarını söyledi.

Eğitim programında; iskele kurulumlarında ve iskele üzerindeki çalışmalarda dikkat edilecek iş güvenliği kurallarını, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada gösterdiklerini ve dünyadaki çeşitli örnekleri sunmaya çalıştıklarını ifade eden Gürpınar, “Amacımız inşaat sektöründe kazaları en az seviyeye çekmek ve çalışan arkadaşlarımızın evlerine sağlıklı bir şekilde dönmelerini sağlamaktır” dedi.

İnşaat Taşeronları Birliği Başkanı Osman Amca da, bu eğitimi; bilgilerini tazelemek, topluma daha iyi hizmet vermek ve ailelerine olan sorumluluğu yerine getirmek amacıyla aldıklarını kaydetti.

Amca, hizmet içi eğitimleri üyeleri için daha çok artıracaklarını belirterek, ülkedeki inşaat sektörlerinde kazaların oldukça yüksek olduğunu ve bunun bir an önce minimum seviyelere çekilmesi gerektiğini vurguladı.

İçişleri ve Çalışma Bakanlığı Müşaviri İsmet Lisaniler de, iş sağlığı ve güvenliği konusunun çok önemli olduğunu belirterek, yasa çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği konusunun iyi yürütüldüğünü söylemenin doğru olmadığını, ancak bir farkındalık yaratılmasının önemli olduğunu, bireylerin güvenli çalışma bilincini iyi bir şekilde hayatlarına enjekte etmesi gerektiğini vurguladı.

Lisaniler, riskleri önceden görmek ve ona göre önlemler alarak hayatı sürdürmeleri gerektiğine işaret ederek, denetimler konusunda ülke olarak zayıf oldukları gerçeğini kabul etmeleri gerektiğini kaydetti.

Lisaniler, ülkede “İş Sağlığı ve Güvenliği” konusunda farkındalık yaratılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekerek, Çalışma Bakanlığının faaliyetlerinin yanında bütün kurum ve kuruluşların taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim