Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, sınav saat 09.00’da Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde tek oturumda gerçekleştirilecek.

Sınava katılacak KKTC liselerinden mezun veya bu yıl mezun olacak KKTC vatandaşı öğrenciler, YDÜ’nün 19 fakülte, 2 yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulundaki 220 lisans ve ön lisans programını tercih etme ve yerleşme hakkına sahip olacak.

LİSEYİ KKTC’DE BİTİREN TC UYRUKLU ÖĞRENCİLER DE SINAVA GİREBİLECEK

KKTC liselerinde 4 yıl eğitim gören TC uyruklu öğrenciler de YDÜ KKTC Öğrenci Yerleştirme ve Sıralama sınavına girebilecek.

SON BAŞVURU YARIN…

Sınava katılmak isteyen öğrencilerin yarına kadar YDÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü Kayıt-Kabul merkezinde sınav kayıtlarını yaptırmaları gerektiği belirtildi.

Sınava katılacak adaylar üç bölüm tercihi yapabilecekler. Yerleştirme işlemi öğrencinin sınav sonucuna ve kontenjan sayısına bağlı olarak tercih yapılan bölümler arasında yapılacak.

Kolejlerden mezun olan veya mezun olacak öğrenciler, Yakın Doğu Üniversitesi’nin tüm bölümlerine belirlenen kontenjanlar çerçevesinde GCE A’Level, GCE AS Level, IGCSE-GCSE O’Level, SAT, ACT, sınav sonuç belgeleri ile de kayıt hakkı elde edebilecekler.

SINAV İÇİN GEREKLİ BELGELER

Sınava girecek adaylar KKTC kimlik kartı fotokopisi, 1 vesikalık fotoğraf, sınav harcı ile Yakın Doğu Üniversitesi Öğrenci İşleri Kayıt-Kabul Müdürlüğü’ne veya liselerde kurulan kayıt stantlarına başvuruda bulunarak sınav için kayıt yaptırabilecek.

Sınavla ilgili 2236464 (dahili: 5328-5367-5408) numaralı telefondan veya www.neu.edu.tr sitesinden detaylı bilgi alınabiliyor.

Editör: TE Bilisim