“Yavuz Hırsız Ev Sahibini Bastırır” atasözü son dönemde YDÜ adına yapılan kimi icraat ve söylemlere tam da denk düşüyor. Devlet bütçesi ile doğrudan hiçbir bağı olmayan ve kendi bütçeleri ile yönetilen kurumlara olan borçlarını ödemek yerine devletin bütçesinin bir parçası olan Sağlık Bakanlığı’ndan alacaklarını bu yolla tahsil etmeye koyuldu. Adaletten bahsederken ödemediği borçları nedeni ile vatandaşın sosyal güvenlik sistemi mağduru olma riskinden bahsetmiyor. Daha da baskın çıkmak için KIB-TEK’e olan borçlarını ödemediği için KIB-TEK’in zarara sokulduğunu görmezden geliyor. KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun ödenmeyen borçlar için adım attığı anda da aklına “adalet” geliyor.

Sayın Suat Günsel bununla da yetinmiyor ve EL-SEN hakkında Hukuk Dairesi (Başsavcılık)a suç duyurusunda bulunuyor. Aklı sıra EL-SEN’e karşı psikolojik savaş başlatıp sürdürüyor. EL-SEN Başsavcılığa, Sayıştay Başkanlığı’na, Cumhurbaşkanlığına, Meclis Başkanlığı ve pek çok kuruma defalarca suç duyurusunda bulundu. Kurumu zarara uğratanlar, borçlarını ödemeyenler, borçların ödenmesini sağlamayanlar ve hatta engelleyenler hakkında sadece basına yapılan açıklamalarla değil, resmi yazılarla da başvurdu.

YDÜ koskoca bir inşaatlar bütünüdür. Pek çok alanda faaliyet sürdürmektedir. Pek çok insan istihdam edilmektedir. Tüm bunlara daha başka olumlu şeyler de eklenebilir. Ancak hiçbir yapı yıllarca bedava elektrik kullanma hakkına sahip değildir. Sayın Günsel kendilerine göre ve kendilerinin hiçbir yetkisi olmadan karar verdiği miktar üzerinden ödeme yapmak istemiş. Buna da “normal” sıfatını koyuverdi. Yani neyin normal neyin anormal olduğuna Sayın Günsel kendi kendini karar verme yetkisine sahip sanıyor.

EL-SEN’in kimse ile hiçbir kişisel sorunu yoktur. Ancak KIB-TEK’in yaşatılabilmesi için meşru her şeyi yapma kararlılığı vardır. Bir buçuk yıldır bir ara emrinin arkasına saklanmayı ve üstüne üstlük kamunun bir kurumu olan KIB-TEK Yönetim Kurulunu görevden alabilecek güçte olduğunu zannetmek kadar kendinden geçmiş çok kişi ile karşılaştık. Borcunu ödememek ve fakir fukara insanımızın borcunu ödeyemediği için elektriğinin kesilmesini olağan karşılayan zihniyetlerle çok mücadele ettik. Bizim ne endişe ne de kayyumuz var. YDÜ dahil tüm özel ve kamusal alandaki gerçek ve tüzel kişiler borçlarını süratle ödemelidir. Açıkgözlükle veya mağdur rolü oynamaya çalışmakla borç ödenmez.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi ile ilgili olarak gününde yaptırılmayan elektrik proje kontrolleri nedeni ile ortaya çıkarılan sorun tüm üniversitenin sayaçlarında varmış gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Devlete iş yapan ve devlet tarafından ödemeleri aksatılan yüzlerce kişi ve kuruluşa elektrik akımları kesilirken, Devletten alacaklı olanın sadece YDÜ olmadığını, KIB-TEK’in Devletten alacakları olduğunu ve bu nedenledir ki pek çok kez devlet dairelerinin elektriği kesilerek tahsilat yapılabilmiştir. EL-SEN olarak hiçbir tüketiciye ayrım yapılmamış ve yapılmasına da fırsat verilmeyecektir. Kamu oyuna saygı ile duyurulur.


ÇAĞLAYAN CESURER
EL-SEN YÖNETİM KURULU(a)
BAŞKAN
 
Editör: TE Bilisim