YDÜ’den yapılan açıklamaya göre “Beyaz Önlük Giyme Töreni”, AKKM Büyük salonda gerçekleştirildi.

Törene YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç.Dr. İrfan S.Günsel, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Şenol Bektaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, DP-UG Milletvekilleri Menteş Gündüz, Ergün Serdaroğlu ile Üniversite dekanları, bölüm başkanları, öğrenci aileleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Tıp fakültesi 3. Sınıf öğrencileri Melek Kumcuoğlu ve Çizel Palaz misafirlere bir müzik dinletisi, Ali Denker ve Fatma Mayın ise izleyenlere bir tango gösterisi sundu. Programın açılış konuşmasını ise Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey yaptı.

MOCAN KUZEY

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey konuşmasında YDÜ’yle ilgili bilgiler verdi, üniversitenin bir çok başarı ve şeref ödülü aldığını anlattı ve 24 Ekim’de güneş enerjisi ile çalışan otomobilleri RA25 nedeniyle İnovasyon merkezine Paris’ten, 29 Ekim’de ise YDÜ Hastanesi’ne Cenevre’den Altın Kalite ödülü verileceğini kaydetti.

YDÜ Tıp Fakültesiyle ilgili bilgiler veren Mocan Kuzey, fakültenin, YDÜ hastanesiyle bütünlük kazandığını vurguladı.

“Fakültemizden mezun olacak hekimler koruyucu hekimlik ve toplum sağlığını ön planda tutan, bu alanlarda topluma yönelik eğitici rolü üstlenen kişiler olacaktır. Sağlığın korunması, hastalıkların nedenleri, sonuçları ve tedavisi konularında yapacakları araştırmalarla evrensel bilgi birikimine katkı yapacak, bu konuda oluşturulacak sağlık politikalarına yön vereceklerdir” diyen Mocan Kuzey, tıp disiplininin sürekli yeni gelişmeler ve buluşların yaşandığı, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetin çok fazla olduğu bir alan olduğunu, bu nedenle “Sürekli Tıp Eğitimi” programlarının yoğun bir şekilde başarıyla gerçekleştiğini belirtti.

Mocan, yurtdışı kongrelerde bilimsel çalışmalarının kabulü ve sunulmasının; prestijli Tıp dergilerinde yayımlanan medikal makalelerinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne uygulanan ambargoları bilimsel yönden ortadan kaldırıldığını da kaydetti.

Konuşmanın ardından Beyaz Önlük Giyme törenine geçildi. Öğrenciler hep bir ağızdan tıp yemini ederek önlüklerini giydiler.

Editör: TE Bilisim