YDÜ’den verilen bilgiye göre, bu yıl Moskova’da 17.si düzenlenen Uluslararası Modern Sanat ve Tasarım Fuarı Yarışmaları’nda Yakın Doğu Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Erdal Aygenç seçici kurul üyeliği için davet aldı.

Aygenç yaptığı açıklamada, jüri üyeliğinin, Yakın Doğu Üniversitesi ve KKTC’nin uluslararası tanınırlığına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Erdal Aygenç, Nisan 2015'de Moskova’da gerçekleşecek etkinliğe güzel sanatlar ve tasarım alanlarından öğrenciler, öğretim elemanları veya diğer ilgililerin yarışmacı olarak katılabileceğini belirterek, konunun serbest olduğu yarışmaya; resim, heykel, grafik, tiyatro, film ve televizyon, fotoğraf, multimedya, el sanatları gibi birçok alandan istenilen sayıda çalışma ile - posta ya da internet üzerinden - katılımın mümkün olacağını söyledi.

Aygenç; Rusya’nın en önemli sanat kuruluşlarından biri olup, 15 bin dolayında üyesi bulunan “Creative Union of Artists of Russia”nın (Rusya Yaratıcı Sanatçılar Birliği) temsilciliğinde düzenlenecek etkinliğin amacının; Avrupa’daki üniversiteler ve sanat kuruluşları ile ortak çalışma yürütmek olduğunu belirterek, “Bu etkinlik, sadece Rusya’da değil, tüm Avrupa’da yetişen genç yeteneklerin keşfedilip teşvik edilmesine zemin oluşturmaktadır. Çeşitli ülkelerden alanında uzman eğitmen ve sanatçıların jüri üyeliği yapacağı yarışmanın, ülkemiz için de iyi bir fırsat olduğunu düşünmekteyim” dedi.

Yarışma sonunda seçilen çalışmalar Moskova’da Uluslararası Sanat ve Mimarlık Merkezi’nin Büyük Sergi Salonu’nda sergilenecek.

Açıklamada, yarışmaya ilgi duyanların ayrıntılı bilgiye http://www.artweek.ru/index.php/en/ adresinden ulaşabileceği kaydedildi.
Editör: TE Bilisim