YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre, Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özsöz, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve ailelernin katıldığı tören bir dakikalık saygı duruşu  İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özsöz, yabancı öğrenciler adına konuşmayı fakülte birincisi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Boshra  Alzaibaq, Türkçe konuşan mezun öğrenciler adına ise fakülte ikincisi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden bölüm birincisi Emel Altınbaş yaptı. Törende müzik dinletisi de sunuldu.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özsöz, mezun genç mühendislere seslenerek, “Yıllardır devam ettirdiğiniz eğitim hayatınızın zorlu bir sürecini daha başarıyla tamamladınız. Arkanıza dönüp baktığınızda hepiniz bu süreçte zorlu bir eğitimden geçtiğinizi göreceksiniz. Bugün her biriniz artık kendiniz ve ailelerinizin yanı sıra, ülkenize ve dünyaya karşı da sorumlu genç mühendislersiniz” dedi.

Türkçe konuşan öğrenciler adına konuşan fakülte ikincisi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü’nden bölüm birincisi Emel Altınbaş da; “Hepimiz Yakın Doğu Üniversitesi’ne farklı ülkelerden, farklı şehirlerden, farklı hayallerle geldik. 4 yıl önce çıktığımız bu yolu burada sonlandırıyoruz. Bizim için asıl zorlu süreç şimdi başlıyor. Ama biz eğitimimiz süresince kendimize kattığımız bilgiler ve tecrübelerle hayatın zorluklarını aşarak yaşama daha da güçlü sarılacağız”dedi

Fakültede dereceye giren öğrencilere madalya ve diplomaları Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özsöz tarafından takdim edildi. Daha sonra öğrencilere diplomaları takdim edildi. Tören, öğrencilerin kep atması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim