Mutabakata göre, siber güvenlik alanındaki araştırma ve uygulama projeleri, YDÜ Yakın Doğu Enstitüsü ve Doğanlar Holding bünyesindeki “UITSEC Teknoloji” tarafından tasarımlanıp yürütülecek.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, işbirliği mutabakatına, Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel ile Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve UITSEC Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Doğan imza koydu.

İşbirliği mutabakatı çerçevesinde oluşturulacak ortak yapıda, “siber güvenlik zafiyetlerini ortaya çıkarma, bu zafiyetleri önlemeye yönelik akut ve köklü çözüm yolları arama, proaktif siber güvenlik stratejileri geliştirme” ekseninde çalışmalar çeşitlendirilecek.

Mutabakat kapsamında Yakın Doğu Üniversitesi’nin akademik desteği ile Doğanlar Yatırım Holding bünyesindeki UITSEC Teknoloji’nin uzmanlaşmış aktif insan gücünün birlikte, lisans, lisansüstü ve sertifikalı uzmanlık eğitimleri hayata geçirilecek.

“Kamu ve özel sektör kuruluşlarının bilgi ve yetişmiş insan gücü açığını karşılamaya” yönelik bu çalışmalar yanında; siber güvenlik sektörüne, dolayısıyla ülke ekonomisine pozitif katkılar sunacak ar-ge çalışmaları ve kitlesel siber güvenlik farkındalığı yaratmaya yönelik çalışmalar da sürdürülecek.

Mutabakat çerçevesinde iki kuruluş, konferans ve brifinglerden, süreli yayınlara ve bilimsel makalelere kadar geniş kapsamlı çalışmalar da yaparak, ülkenin özel ve kamu kurumlarına siber güvenlik strateji ve yatırımları konusunda fikir verecek sonuçlar üretecek.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Günsel imza töreninde yaptığı konuşmada, hızla gelişen dünyada günümüzde çok büyük bir önem arz eden siber güvenlik alanında detaylı bir ön çalışmanın sonucunda çok önemli bir projeye imza attıklarını kaydetti.

Günsel, Türkiye’den proje ortaklarıyla bugün KKTC ve bölge için çok önemli bir “ilke” imza attıklarını belirterek, bu çerçevede yapacakları çalışmaların ülke kadar bölge için de siber güvenlik altyapısının oluşturulmasına ve geliştirilmesine çok değerli katkılar sağlayacağına inanç belirtti.

Doğanlar Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve UITSEC Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Doğan da, bünyesinde siber güvenlik şirketi barındıran Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olarak bu alana çok önem verdiklerini ve çalışmalarını her geçen gün artırdıklarını vurguladı.

Doğan, bu çerçevede Kıbrıs gibi çok stratejik bir bölgede Yakın Doğu Üniversitesi gibi önemli ve köklü bir kuruluş ile birlikte ilerlemenin herkese çok şey katacağına inanç belirtti.

İmza törenine, UITSEC Teknoloji A.Ş. CEOsu ve Uluslararası Bilgi Sistemleri Güvenliği Derneği ISSA'nın Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Tosun ile Yakın Doğu Üniversitesi Yakın Doğu Enstitüsü (YDE) Müdürü Doç. Dr. Umut Koldaş da katıldı.

Editör: TE Bilisim